50plusmatch, beste vijftig plus dating site


50Plusmatch is de beste vijftig plus dating site van Nederland en ook de langst bestaande vijftigplusdating website. Ze zijn opgericht in 2006 en zijn behalve in NL, ook actief in een aantal andere Europese landen, zoals België, Zweden, Denemarken en Finland. 50 plus match is een groot succesverhaal en richt zich volledig op de steeds groter wordende markt van dating voor actieve 50 plussers. De website is zeer betrouwbaar en alle dating profielen worden stuk voor stuk handmatig gecontroleerd. Dat ze betrouwbaar zijn blijkt ook uit het feit dat ze het felbegeerde keurmerk veilig daten bezitten en daarnaast ook nog eens voorzien zijn van het thuiswinkel waarborg keurmerk.

Wij hebben 50 plus match flink onder de loep genomen en goed getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze 50Plusmatch review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, actiecode of aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

50Plusmatch inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij 50Plusmatch inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

50plusmatch inloggen 50 plus dating site

50 plus match dating profiel registreren

gratis lid op 50 plus dating site
Alle foto’s hierboven zijn aanklikbaar

Aanmelden en inloggen

Om ook gebruik te kunnen maken van de beste 50 plus dating site, die je jezelf eerst aan te melden bij 50plusmatch. Dat proces is eenvoudig en zullen we hieronder exact beschrijven.

Als eerste klik je op de knop, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “50plusmatch gratis aanmelden”, of de grote knop of banner aan de rechter bovenkant van deze pagina. Je komt vervolgens op de juiste plek van de 50 plus match site, waar je gratis een account kan aanmaken. Klik daar op de groene knop, “Ik zoek een vrouw”, of op de button daaronder waarop staat “Ik zoek een man” en je aanmelding kan beginnen.

Vervolgens opent er een kleiner scherm waarin je wordt verzocht een nickname (= een naam waaronder je te zien bent op de datingsite) te verzinnen. Verder dien je daar een emailadres en wachtwoord in te geven. Na het akkoord gaan met de algemene voorwaarden, klik je op verstuur en dan kan je het dating profiel gaan inrichten.

Via een aantal vragen in vier stappen probeert 50 plus match zich een beeld te vormen wie je bent en wat je zoekt. Zo willen ze graag je geboortedatum weten, je woonplaats of je kinderen hebt en wat je relatie status is. Ben je gescheiden, nooit getrouwd geweest, etc. Zie de afbeeldingen hiernaast of hierboven in je geval je onze site met een mobiele telefoon bezoekt.

Na het invullen van deze vragen kan je direct verder naar stap 2 van de aanmelding, maar wij raden je aan om eerst op de knop “Meer” te klikken. Er verschijnen dan nog wat extra vragen in deze ronde. Dat kost even wat meer tijd, maar dan wordt je kans op een date, die echt bij je past, ook groter. Je kan nu een aantal open vragen invullen, zoals: wat je het mooiste boek en de mooiste film vindt, de leukste TV-serie, welke krant je het liefst leest, enz.

Stap 2, 3 en 4 gaan op een vergelijkbare wijze als stap 1. Ook hier raden we weer aan om op meer te klikken, indien je wat meer van jezelf wilt vertellen. Echter als je de aanmelding zo snel mogelijk wilt afronden, dan kan je ook direct naar de volgende stap gaan. De hele aanmelding kan binnen 5 minuten worden afgerond, maar je kan er uiteraard ook veel langer de tijd voor nemen. Zoals gezegd hoe beter je je profiel invult, des te groter de kans op een match. Dat geldt ook voor het toevoegen van een foto, het is niet verplicht, maar de kans op succes is een factor tien groter met foto dan zonder foto.

Onze eerste indruk van 50plusmatch is zeker niet verkeerd. De snelheid waarmee je de registratie kan voltooien, bevalt ons wel. Tegelijkertijd kan je er ook voor kiezen meer in detail te treden, waardoor het wat langer duurt, maar dan dieper kunt gaan. De keuze wordt bij de gebruiker gelegd en dat is een goede zaak. Ook fijn om te zien dat er open vragen zijn, die je zelf kunt invullen in je eigen woorden.

Tip: indien je je aanmeldt bij 50 plus match, gebruik dan bij voorkeur de browser Google Chrome of Microsoft Edge. Wij gebruikten zelf Firefox en merkten meerdere keren wat problemen, zowel bij het registreren als bij de site gebruiken voor dating doeleinden. Het kan toeval geweest zijn, maar zodra wij Chrome gingen gebruiken, hadden we geen problemen meer met het menu en om de dating profielen van anderen te bekijken.

50Plusmatch gratis lid

Na het al dan niet plaatsen van je foto(‘s) is je registratie compleet en kom je direct in een dating overzicht, waar je al gelijk heel veel mogelijke partners kunt bekijken. Op die pagina zie je in de linker kolom de mensen die hun profiel zojuist of zeer recentelijk hebben geupdate of aangevuld. Aan de rechterkant de mensen, die net zoals jij, net lid zijn geworden. Beide groepen zijn zeer interessant, want dit zijn mensen die actief zijn op de site en naar alle waarschijnlijkheid ook actief op zoek zijn naar een nieuwe relatie of nieuwe vriendschap. Ook met een gratis abonnement kan je de eerste foto’s van alle leden zien. Voor de privacy van die mensen hebben wij van datingexpert deze foto’s onherkenbaar gemaakt, maar op 50 plus match zijn deze volledig zichtbaar in beeld.

Voor beide categorieën geldt, dat je deze afzonderlijk van elkaar kunt door bladeren. Je vindt dus onderaan de pagina twee verschillende knoppen met de titel “Volgende”.

Wanneer je iemand ziet die jou aanspreekt, dan kan je dat persoon aanklikken en kom in het profiel van dat persoon. Ook hier is de eerste foto volledig zichtbaar en er is ook veel informatie zichtbaar, die dit lid tijdens de registratie heeft ingevuld.

Wat ons verder opvalt is dat deze datingsite een grote verscheidenheid aan functies heeft, veel meer dan we hadden verwacht. Ten dele zijn deze ook gratis te gebruiken of in ieder geval gratis te bekijken, ook dat zien we als een pluspunt.

Zo is er bijvoorbeeld de functie things2share, waarin je dingen kwijt kunt die jou bezig houden. Deze functie wordt actief gebruikt door de leden. Ook kan je oproepjes plaatsen, waarin je bijvoorbeeld voorstelt om eens op de koffie langs te komen of gezamenlijk in een grotere groep wat te gaan doen, zoals een leuke wandeling maken. Hiermee is deze site meer dan alleen een datingsite, maar ook een sociale ontmoetingsplaats voor 50 plussers.

50Plusmatch gratis lid worden

Let op:
Op zowel de foto hierboven als hieronder zijn de leden onherkenbaar gemaakt door ons. Op de site zelf kan je deze echter wel volledig herkenbaar zien.

dating profiel informatie

Onderstaande foto toont niet alle info. In de browser op de site staat daaronder nog heel veel meer.
things2share vijftigplusmatch
Voorbeeld things2share

Betaald lidmaatschap

50 plus match gratis lid versus volledig lid

Gratis lid versus volledig lid

Als gratis lid bij 50plusmatch krijg je gemiddeld meer dan bij andere datingsites voor 50 plus. Zo kan je onder andere een leuk profiel aanmaken met wel 10 foto’s, onbeperkt en uitgebreid zoeken m.b.v. een zoekfilter, een quiz versturen (10 per dag), aangeven dat je in iemand interesse hebt (10 per dag), oproepen bekijken, zien wie er online is, de videowall opvragen, things2share zien (maar niet plaatsen), timeline bekijken en last but not least, gratis reageren op berichten die naar jou zijn gestuurd door leden, die zelf een volledig lidmaatschap hebben. Wij vinden dat een behoorlijk uitgebreid assortiment aan gratis functies.

Met name dat er ook contact mogelijkheden zijn voor gratis leden is top, maar uit jezelf een bericht sturen naar iemand die je leuk vindt, dat gaat je helaas niet lukken. Hiervoor moet je volledig lid zijn. Als volledig lid heb je de volgende extra mogelijkheden. Je kan dan onbeperkt persoonlijke berichten sturen naar iedereen die jij wil, je kan precies zien wie jouw profiel heeft bezocht en dus mogelijk interesse heeft in jou. Ook kan je het zoekprofiel zien van alle leden, chatten, berichtjes plaatsen bij oproepjes en things2share en zien wie volledig of gratis lid is.

Ondanks dat je met een gratis lidmaatschap veel kan, verdient het de aanbeveling om volledig lid te worden, onder andere omdat je dan echt kunt gaan daten en zelf het initiatief kunt nemen. De kans op slagen is hierdoor heel veel groter.

Aanbieding 50Plusmatch en actiecode

Er is op dit moment geen speciale actiecode of kortingscode actief.
Wel is er nu een aanbieding van 6 maanden met 50% korting.

Ook heeft 50Plusmatch regelmatig een aanbieding die in eerste instantie niet zichtbaar is, maar die je dan vanzelf krijgt. Je kan dan 4 maanden ontvangen voor de prijs van drie, of 8 maanden voor de prijs van zes. Zo kan je 50plusmatch 30 dagen extra gratis gebruiken of zelfs 61 dagen. Als je je nu inschrijft is de kans groot, dat wanneer je morgen inlogt je gebruik kunt maken van die actie. Zo niet dan ook geen probleem want de site is sowieso goedkoop en naar onze mening het geld waard, zeker met de 50% korting bij de aanbieding van 6 maanden. Ook kan je vaak 3 dagen gratis volledig lid worden met alle betaalde functies, wanneer je na je inschrijving je account wilt opzeggen.

Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van een andere korting, aanbieding, promotiecode of speciale actie, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

50Plusmatch kosten

50plusmatch kosten

Tarieven lidmaatschap 2020

De kosten van een lidmaatschap bij 50Plusmatch zijn als volgt:
1 maand € 29,95 per maand
3 maanden € 19,95 per maand
6 maanden € 14,95 per maand (aanbieding)

In totaal betaal je:
Bij 1 maand € 29,95 totaal
Bij 3 maanden € 59,85 totaal
Bij 6 maanden € 89,70 totaal (beste optie)

Een goedkope optie is naar onze mening de 6 maanden aanbieding. Per maand betaal je zo relatief het laagste bedrag en heb je het meeste voordeel. Je hebt dan ook voldoende tijd om de site goed te kunnen gebruiken en om rustig contact te leggen met één of een aantal potentiële partners.

Uiteraard raden we je ook aan om de site eerst als gratis lid een paar dagen te proberen.


Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van 50Plusmatch en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

50Plusmatch geeft uit concurrentie overwegingen geen cijfers over het precieze aantal leden. Als je de site bezoekt valt er in ieder geval in elke provincie meer dan genoeg te kiezen en aangezien ze al sinds 2006 bestaan, zijn er meer dan voldoende leden.

Verhouding man / vrouw

Via een tabel is precies te zien wat de verhouding is tussen mannen en vrouwen op vijftigplusmatch.nl. De verhouding is een kleine 51% mannen en een ruime 49% vrouwen. Dit is zo goed als 50-50 en daarmee een ideale verdeling tussen man en vrouw.

Betalen

Op 50 plus match kan je met iDeal betalen. Naast iDeal zijn er ook de volgende betalingsmogelijkheden: Creditcard (Mastercard en Visa), PayPal, Apple Pay en een overschrijving via bank of giro.

Klantenservice / Contact

Je kunt de klantenservice van 50Plusmatch.nl op de volgende manieren contacteren:
Email: redactie@50plusmatch.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: 010-8700660
Hoofdkantoor Adres: 50PlusMatch
Molenstraat 18A 2513BK Den Haag

Keurmerk Veilig Daten

50Plusmatch heeft het keurmerk veilig daten. Dit betekent in theorie dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Ook mogen ze het logo van thuiswinkel waarborg gebruiken. Ze bieden veel betrouwbaarheid.

Voordelen 50Plusmatch

  • Als best beoordeeld door Kassa
  • Grootste datingsite voor 50 plus dating
  • Bestaat al sinds 2006
  • Een zeer uitgebreide datingsite met veel functies
  • Met gratis abonnement kan je mail beantwoorden
  • Goede verdeling tussen mannen en vrouwen
  • Veel gratis functies
  • Zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding
  • Naast datingsite ook een 50+ ontmoetingsplaats

Nadelen / Klachten

  • Werkt niet zo lekker met Firefox Browser, maar wel met Google Chrome en Microsoft Edge

50Plusmatch App voor smartphone en tablet

50Plusmatch heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit, dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone en de website is sneller dan de app op je mobiel. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je mogelijk later een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores naar onze smaak te vaak voor problemen kan zorgen.

Is 50Plusmatch nep?

Nee 50Plusmatch is absoluut niet fake. Het is een bonafide en betrouwbare datingsite met een goede reputatie, waar naar eigen zeggen jaarlijks ruim 9 miljoen berichten worden verzonden tussen de leden onderling. Je zal hier niet snel nep profielen aantreffen, maar er kan er uiteraard altijd eentje tussen zitten, zoals op elke dating site en profielensite wel eens kan optreden. Echter indien dat zou optreden, wordt deze snel weer verwijderd.

Vijftigplusmatch beschikt over het veilig daten keurmerk en het thuiswinkel waarborg en is door Kassa als beste getest. Veel betrouwbaarder dan dat, ga je niet vinden in online dating via internet.

Profiel 50Plusmatch uitschrijven en account verwijderen

Mocht je niet tevreden zijn over 50Plusmatch, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden, dan kan je je eenvoudig bij 50Plusmatch uitschrijven en je account verwijderen.

1. Klik in het menu op Instellingen;
2. Klik in het submenu wat daarna verschijnt op de link “Uitschrijven”;
3. Vervolgens kom je op een pagina, waarin ze hun best doen jou te overtuigen met een aantal goede argumenten, om toch lid te blijven;
4. Wil je je toch uitschrijven, klik dan onderaan de pagina op “hier” in de tekst “Klik hier om je definitief uit te schrijven.”

Heb je hulp nodig, mail dan naar redactie@50plusmatch.nl

Naast uitschrijven is het overigens ook mogelijk om tijdelijk te stoppen. Je profiel is dan niet meer zichtbaar totdat jij je profiel weer activeert. Handig als je iemand hebt ontmoet, waarmee het misschien zou kunnen gaan klikken, maar je daar toch nog niet helemaal zeker over bent of dit persoon ook daadwerkelijk jouw nieuwe liefde gaat worden.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting 50 plus match

Vijftigplusdating is sterk in opkomst. Niet alleen omdat er steeds meer 50plussers in Nederland te vinden zijn, maar ook omdat deze groep online dating heeft omarmd en online daten via internet tegenwoordig als een heel normale, makkelijke en comfortabele manier wordt gezien om een nieuwe partner te vinden.

Ben jij iemand die in deze leeftijdsgroep zit en ook een partner zoekt in deze leeftijd, dan is 50Plusmatch.nl de beste datingsite van Nederland in de categorie 50 plus dating.

De website is betrouwbaar en vergeleken met andere datingsites biedt het veel functies die voor een deel ook nog eens gratis te gebruiken zijn. Zo zijn wij onder meer heel enthousiast over de things2share en de mogelijkheid oproepjes te plaatsen voor sociale activiteiten, waarmee de site op dat punt meer biedt dan alleen dating. Het is daarmee ook een soort van sociale ontmoetingsplaats aan het worden voor 50 plussers.

Wij vinden het dan ook een meer dan uitstekende datingsite die veel waar voor zijn geld biedt.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over 50Plusmatch aan de onderkant van deze pagina.

Jouw 50Plusmatch review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met 50Plusmatch. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over 50Plusmatch schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.8 / 5. Aantal ervaringen: 11

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *