Parship


Parship is al vele jaren een begrip in online dating. In Nederland bestaat deze website sinds 2003 en is in de loop der tijd steeds professioneler geworden. Het is een serieuze datingsite en ze hebben hun website en het proces van daten op fantastische wijze vorm gegeven. Hiervoor gebruiken ze onder andere een indrukwekkend goed werkend matching systeem en een persoonlijkheidstest, waarmee ze een betrouwbaar inzicht krijgen in wie jij bent en hoe je karakter in elkaar steekt. Dat doen ze niet alleen bij jou, maar bij iedereen die zich inschrijft. Op deze wijze kunnen ze potentiële partners goed aan elkaar koppelen. Mede hierdoor behalen ze een succespercentage van maar liefst 38 procent. Dit komt ook tot stand door de goede verhouding tussen mannen en vrouwen op deze uitstekende datingsite. Parship is actief in13 landen. Ze maken veel reclame op televisie en radio, waardoor er dagelijks veel nieuwe mannen en vrouwen bijkomen op zoek naar een date partner.

Wij hebben de website flink onder de loep gelegd en getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Parship review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting / aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

Parship inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Parship inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

parship inloggen

persoonlijkheidstest

parship test wat spreekt jou het meest aan

Inschrijven en aanmelden

Om jezelf gratis aan te melden zodat je kan inloggen bij Parship kan je op de knop hierboven drukken of op de afbeelding van de dame. In beide gevallen komt je precies op de juiste plek uit. Klik het juiste geslacht bij “ik ben” en het gewenste geslacht bij “ik zoek” en het eerste stapje is gezet. En eigenlijk de belangrijkste want de mentale stap om te beslissen dat je je gaat aanmelden op een datingsite is sowieso de grootste stap.
Vervolgens vul je een emailadres en wachtwoord in en de aanmelding is een feit. Als alternatief kan je je ook aanmelden met Facebook, maar daar zijn wij nooit zo fan van. Facebook weet al veel te veel van ons. Maak ze niet wijzer dan ze al zijn.

Voor wie dacht dat het daarmee klaar was, hebben we goed en slecht nieuws. De vragen die hierna komen duren minimaal 20 minuten. Zorg ook dat het echt zolang duurt, anders wordt je inschrijving niet serieus genomen en mogelijk niet geaccepteerd.
Waarom zo streng? Parship is een serieuze datingsite en doet echt zijn best om mensen zo goed mogelijk te matchen. De persoonlijkheidstest is een zeer belangrijk instrument en vormt de basis en het belangrijkste bestanddeel om jou de beste mogelijk matchende partners te tonen. Neem hier dus echt goed de tijd voor. Het goede nieuws is, dat je na deze test, uitstekende partner voorstellen krijgen en dat vergroot de kans op een nieuwe liefde.

Hiernaast (foto’s zijn vergrootbaar) zie je enkele van de vele tientallen vragen, waarbij je via een aantal muisklikken zal moeten aangeven, wat voor jou het beste antwoord is. Een vraag is bijvoorbeeld, wat de eigenschappen zijn waarmee andere jou hopelijk zouden willen omschrijven.

Niet alle mogelijke antwoorden op deze vraag staan hiernaast afgebeeld. In werkelijkheid zijn er tijdens de test op de site nog meer. In dit specifieke voorbeeld mag je 5 antwoorden aanklikken.

Bij andere vragen heb je maar één keuze zoals welk huis jou het meest aanspreekt. De gemiddelde Nederlander zou waarschijnlijk in al die (onbetaalbare) huizen graag willen wonen, maar het gaat erom welke jou het meest aanspreekt.

Neem zeker minimaal 20 minuten de tijd voor de test. Het is om drie redenen geen tijdsverspilling. Ten eerste is het harstikke leuk om in te vullen. Ten tweede leer je jezelf ook echt beter kennen, want aan het einde van de test kan je de testresultaten gewoon inzien. Ze geven dit weer in allerlei verschillende rubrieken en het is echt interessant om daar doorheen te bladeren bij jezelf.
Ten derde zoals eerder gemeld worden jouw potentiële dates hierop geselecteerd. Bij elke man of vrouw die jij krijgt voorgesteld kan je inzien hoe groot jullie matching score is en je kan dit ook per onderdeel bekijken. Bijvoorbeeld hoe de verhouding ligt in de rollenpatronen van jullie in de relatie, hoe empathisch jullie individueel zijn, hoe groot de behoefte aan intimiteit is bij een ieder, etc. Alleen al die gratis persoonlijkheidstest, maakt het de tijd meer dan waard, om jezelf aan te melden bij Parship voor een gratis lidmaatschap.

Gratis Parship lidmaatschap

Na het invullen van de leuke vragen, wacht ons ook de beloning. We kunnen nu inloggen bij Parship en zien wie er op basis van al die antwoorden die we hebben gegeven, het beste bij ons past. Ook hebben we nu uitgebreid inzage in onze eigen test resultaten, maar we zijn uiteraard veel meer benieuwd naar onze partnervoorstellen. We zien er 2604 staan en je wordt dagelijks van nieuwe matches voorzien.

Niet alleen kunnen we nu een profiel aanklikken om detail info van een bepaald lid te zien, we kunnen ook zien welk verschillende karakter eigenschappen en smaken goed matchen en welke wat minder. Dit werkt ook gewoon al prima met het gratis lidmaatschap.

Overigens de foto’s die we zien zijn standaard wel onscherp gemaakt door Parship. Pas als jij een lid ziet zitten, kan jij je foto’s met dat persoon delen. Op deze wijze blijft je identiteit zo lang mogelijk geheim en wordt je privacy gerespecteerd. Voor deze site heeft datingexpert de foto’s nog net meer onherkenbaar gemaakt. Op de site zijn ze wel wat beter te zien.

Parship gratis lidmaatschap mogelijkheden

parship matching score

Als gratis lid kan je gratis berichten ontvangen en soms ook sturen. Dat laatste is mogelijk als een premium lid jou een bericht stuurt. Verder kan je ijsbrekers sturen en een glimlach verzenden. Parship gratis heeft daarmee toch duidelijk wel meer te bieden dan de meeste andere datingsites.

Betaald lidmaatschap

parship premium lid versus gratis lidmaatschap

Let op hierboven staat bij gratis profiel dat je ontvangen berichten kan beantwoorden. Dit klopt, maar je kan dus zelf geen initiatief nemen om iemand een vrij bericht te sturen.

Hiervoor heb je premium nodig. Ijsbrekers en glimlachen zenden, kan wel met een gratis Parship lidmaatschap. Indien dit persoon wel een premium abonnement heeft en jouw ijsbreker of glimlach beantwoord met een echt bericht, dan kan jij op jouw beurt, wel een bericht zenden als gratis lid en dat is veel meer dan bij andere datingsites mogelijk is.

Gratis lid versus premium lid

Een betaald abonnement bij Parship heet een premium abonnement. Deze komen in drie vormen: Premium Lite, Premium Classic en Premium Comfort.

Lite is prijstechnisch nauwelijks interessant en biedt volgens ons te weinig extra’s om de meerprijs te rechtvaardigen (zie parship kosten hieronder), maar de Classic en Comfort zijn zeker aanraders. Hiermee kan je o.a. onbeperkt berichten sturen en ontvangen. Aan jou vrijgegeven foto’s ongecensureerd bekijken en zien welke leuke leden jouw profiel hebben bezocht.

Verder kan je met premium Comfort en Classic, de lokale zoekfunctie beter inzetten en heb je inzage in een nog uitgebreider persoonlijkheidsrapport; dat terwijl de gratis variant ook best al een goede inzage geeft.

Tot slot krijg je van Parship met Premium Classic en Comfort de garantie op een x aantal contacten tijdens de looptijd van je abonnement. De details hierover staan op de website van Parship

Aanbieding Parship

Parship heeft regelmatig een aanbieding. Vaak is dit een korting op het 24 maanden Comfort abonnement en het12 maanden Premium Classic lidmaatschap. Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van een nieuw korting, promotiecode of speciale actie, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Parship kosten

parship kosten premium lidmaatschap

Tarieven abonnement 2020

De prijzen van de abonnementen bij Parship zijn als volgt:
Premium Lite (6 maanden) € 44,90 per maand
Premium Classic (12 maanden) € 24,68 per maand
Premium Comfort (24 maanden) € 17,18 per maand

Je kan in termijnen betalen. Betaal je wel in één keer dan is dat:
Bij 6 maanden € 269,40 totaal
Bij 12 maanden € 345,48 totaal (beste optie)
Bij 24 maanden € 515,28 totaal

Het is ook mogelijk om tegen een kleine toeslag bovenstaande lidmaatschappen per maand, kwartaal of halfjaar te betalen. Premium classic is naar onze mening de beste keus.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Parship en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

Parship is niet heel open over het ledenaantal. Op internet komen we cijfers tegen van 350.00 leden, maar de bron daarvan is onduidelijk. Er zijn in ieder geval meer dan genoeg singles. 75% daarvan is hoog opgeleid en de meeste leden zijn ouder dan 30.

Verhouding man / vrouw

Over de verhouding tussen mannen en vrouwen zijn ze heel duidelijk. Van de leden zijn 52% vrouwen en 48% mannen. Er is niet gespecificeerd of dit om betaalde leden gaat of om alle leden, maar we verwachten dat hier weinig verschil in zit qua percentages.

Betalen

Vanuit Nederland kan je kan op Parship betalen met Ideal, PayPal, en via creditcard VISA, Mastercard en American Express. Andere landen kunnen ook andere betaalmogelijkheden aanbieden.

Klantenservice / Helpdesk

Parship.nl handelt in Nederland onder de naam PE Digital NL/BE. De klantenservice is bereikbaar voor klachten en vragen via:
Email: klantenservice@parship.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: 020 4990167
Adres: PE Digital NL/BE
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam

Keurmerk Veilig Daten

Parship beschikt over het keurmerk veilig daten. Hetgeen op papier betekent dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Ook mogen ze het logo van thuiswinkel waarborg gebruiken.

Voordelen Parship

  • Uitmuntende datingsite voor serieuze relaties
  • Zeer uitgebreide persoonlijkheidstest
  • Uitstekend match systeem
  • Met gratis abonnement kan je ook contact maken
  • Goede verdeling tussen mannen en vrouwen
  • 38% vindt echt een serieuze relatie op Parship
  • Contact garantie bij Premium Classic en Comfort
  • Nu ook Video Date mogelijk via Parship

Nadelen

  • Een 3 maanden abonnement ontbreekt
  • Het kost even wat tijd om de test af te ronden, maar daardoor krijg je wel veel betere matches

Parship App voor smartphone en tablet

Parship heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit, dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je mogelijk later een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores te vaak voor extra problemen zorgen.

Is Parship nep?

Nee Parship is niet fake. Het is een sterk gewaarde datingsite en zeer betrouwbaar. Nep profielen zullen wel kunnen voorkomen, met name bij de gratis leden zou dit een keer kunnen optreden, maar dat gebeurt op elke datingsite. Parship heeft diverse keurmerken en geeft zelfs contact garantie. Dit is een echte datingsite met echte leden, die op zoek zijn naar een serieuze relatie en je kunt tegenwoordig ook via een videodate direct je partner zien.

Nieuw videobellen

video date

Video date

Sinds in 2020 het Corona virus zijn intrede heeft gedaan, heeft Parship versneld zijn video date module toegevoegd aan de website. Het werkt super simpel en is de ideale methode om je mogelijk nieuwe liefde al wat beter te leren kennen.
Er wordt wel geadviseerd om niet zomaar uit het niets via een video connectie contact met iemand te zoeken. Het werkt beter als jullie al wat berichten met elkaar hebben uitgewisseld. De video date optie is alleen beschikbaar voor premium leden en heel populair zeker in het Corona tijdperk.

Parship opzeggen

Mocht je niet tevreden zijn over Parship, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden, dan kan je eenvoudig het Parship lidmaatschap opzeggen en je account verwijderen.

1. Klik op je profielfoto (of als je die niet hebt geupload op het profiel icoontje) rechts in het menu aan de bovenkant
2. Klik op “Gegevens & Instellingen”
3. Zoek op deze pagina de rubriek “Profielstatus” *
4. Klik bij de onderste regel in die rubriek op “Klik hier om uw profiel definitief te verwijderen.”
Let op bovenstaande methode werkt alleen bij een gratis lidmaatschap. Premium leden kunnen een mail sturen naar klantenservice@parship.nl

* Je kan bij profielstatus ook instellen dat je profiel onzichtbaar is, zodat niemand je meer terug ziet bij de partner voorstellen. Je neemt dan een soort van dating time-out.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Parship is een geweldige datingsite, waar de kans van slagen hoger ligt dan bij de gemiddelde datingsite in Nederland en België. De zeer uitgebreide persoonlijksheidtest maakt indruk op ons en dat geldt ook voor het match systeem welke ze gebruiken, om mede op basis van jouw voorkeuren en de ingevulde testresultaten, de beste partners voor jou te selecteren. Hierbij kan je zelf ook uitgebreid inzoomen op welke onderdelen deze man of vrouw heel goed bij je past en op welke onderdelen mogelijk wat minder.

Wat we ook als zeer prettig ervaren, is dat er ook met een gratis parship lidmaatschap wel degelijk wat contactmogelijkheden zijn. Natuurlijk is dit beperkt, maar het is niet onmogelijk om gratis een date te “scoren”. Ook de contactgarantie waarbij Parship de garantie geeft op contact bij de langer lopende lidmaatschappen vinden we een groot pluspunt. Tot slot zijn we ook zeer te spreken over de video date mogelijkheid die parship in 2020 heeft toegevoegd aan het menu.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie dan is Parship, één van de betere, zo niet de beste datingsite om je zoektocht te starten. Wij kunnen je deze datingsite dan ook van harte aanbevelen.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Parship aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Parship review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Parship. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Parship schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.6 / 5. Aantal ervaringen: 11

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *