EliteDating


Elitedating is een datingsite die niet alleen voor de elite is bedoeld, ook mensen uit andere lagen van de bevolking zijn aanwezig. Je vindt er dus niet uitsluitend hoger opgeleiden, maar wel meer dan op de gemiddelde dating site. Zelf geven ze aan dat 70% een zeer hoog opleidingsniveau heeft. De verdeling tussen man en vrouw op Elitedating NL is mooi in balans, waarbij er net iets meer vrouwen dan mannen zijn. De date website is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en is sinds 2013 ook op de Nederlandse en Belgische markt succesvol actief.
Wij hebben de website flink onder de loep gelegd en getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Elitedating review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting / aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

Elitedating inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Elitedating inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

Elitedating inloggen

aanmelden uiterlijk partner

Inschrijven kaart locatie

Inschrijven en aanmelden

Voor het aanmelden bij Elitedating moet je even de tijd nemen. Het is geen klusje van een paar minuten. De eerste stap omvat de gebruikelijke vragen, die je kan verwachten bij het inschrijven van een datingsite. Je moet aangeven van welke geslacht je bent en op welke geslacht je valt. Aangeven dat je zowel op zoek bent naar een man als naar een vrouw blijkt niet mogelijk.

Na het invullen van je emailadres en je geboortedatum, die tevens wordt gebruikt om te kijken of je wel minimaal achttien jaar bent, wordt het tijd voor het meer serieuze werk.

Je wordt flink ondervraagd wie je bent, wat je leuk vindt, wat je belangrijk vindt in het leven en welke eisen je stelt aan je nieuwe partner. Het wordt al snel duidelijk dat Elite Dating je inschrijving serieus neemt en dat de mensen die zich hier inschrijven ook serieus op zoek zijn naar een vaste partner.

Wat ons hierbij wel stoort, is de super simpele interface / presentatie die Elitedating hierbij gebruikt. Hiernaast zie je zo’n voorbeeld van één van de vele vragen, die je moet beantwoorden. Het is een nagenoeg wit scherm met een paar simpele vierkantjes, waarin de antwoorden staan waaruit je kan kiezen. Zelf houden we best van minimalistisch, maar dit vinden we niets. Van een elitaire uitstraling is zeker geen sprake en dit mag wat ons betreft snel worden aangepakt.

Los van het uiterlijk zijn de vragen zeker wel relevant. Je kan dit zien als een soort persoonlijkheidstest. Zelf raden ze aan er 25 minuten over te doen. Het kan best veel sneller, als je lukraak wat aanklikt, maar wij adviseren wel om hier uitgebreid de tijd voor te nemen.

Als jij precies aangeeft wat jouw hobby’s zijn, waar jij blij van wordt, wat je karakter eigenschappen zijn, wat je het liefst doet in je vrije tijd en welke zaken jij graag wel en niet terugziet in je toekomstige man of vrouw, dan zullen de partnervoorstellen die jij later ontvangt veel nauwkeuriger zijn en daarmee loop je dus aanzienlijk meer kans een geslaagde date te hebben.

Let nog wel even goed op als je in bovenstaand scherm terechtkomt. Hier kan je aangeven hoe ver je nieuwe liefde maximaal bij jou vandaan mag wonen. Heb je geen zin langer dan een half uur te reizen voor een date, dan zal je het aantal kilometers laag moeten zetten. Dit verliep bij ons niet lekker. Je kan niet simpelweg direct op “OK” klikken, want dan kom je niet verder. Even dachten we zelfs, dat de browser was vastgelopen en dat we onze dating inschrijving konden vergeten. Dat viel gelukkig mee, maar je moet wel echt zelf eerst aangeven hoeveel km dit mag zijn. Slepen aan de schuifbalk lukte in eerste instantie niet. Tip: klik op het aantal wat staat genoemd aan de rechterkant, bijvoorbeeld 50, dan lukt het wel. Daarna werkt de schuifbalk ook soepeltjes.

Gratis Elitedating lidmaatschap tip

Bij Elitedating kan je jezelf gratis aanmelden en je kan ook gewoon gratis lid blijven zolang je wilt. Maar enige uitleg is wel op zijn plaats. Zodra je je aanmelding en persoonlijkheidstest hebt doorlopen kom je in een scherm terecht, wat je al snel op het verkeerde been kan zetten. Je ziet dan het scherm voor je, zoals hiernaast is afgebeeld als bovenste foto.

Je kan daar kiezen uit verschillende betaalde lidmaatschappen, maar nergens is er een optie om voor een gratis lidmaatschap te kiezen. Na enige tijd wat verward naar het scherm te hebben gestaard, bespeuren we bovenin een stappenplan hoe het werkt om een premium lidmaatschap te doorlopen.

Het meest rechterdeel van dat stappenplan wordt afgeschermd door een review van een zekere Marjan die ons laat weten dat ze via EliteDating de ware heeft gevonden.

Elitedating gratis lidmaatschap
Elitedating premium lidmaatschap overslaan

Dat is heel leuk voor Marjan, maar deze review valt (waarschijnlijk niet geheel toevallig) precies over de link, die je moet klikken als je het betalen van een lidmaatschap wil overslaan. Zodra we deze review hebben weggeklikt dan kom de link “overslaan” tevoorschijn (zie onderste foto). Nadat we deze aanklikken, hebben we geen last meer van gezeur over een premium membership en kunnen we gratis EliteDating gaan gebruiken om een date te zoeken.

Hoe werkt Elite Dating en wat is Kismet

Bij EliteDating krijg je geen lijst met een ontelbare hoeveelheid singles voorgeschoteld. Mede op basis van je voorkeuren en de persoonlijkheidstest, die jij zojuist hebt afgerond krijg je dagelijks een flink aantal partnervoorstellen. Gek genoeg kan je deze in het menu bovenin niet direct terugvinden bij “Partnervoorstellen”. Maar hiervoor ga je in het menu bovenin naar “Kismet”.

Bij ons blijken er 20 dames te staan waarvan EliteDating denkt, dat er een match zou kunnen zijn. Zo kunnen we ook aflezen uit het menu. In eerste instantie zien we er slechts één. Maar nadat we deze hebben goedgekeurd of hebben geweigerd, verschijnt direct het volgende leuke date voorstel op het scherm.

Het vervelende is wel, dat je niet echt kunt zien hoe de vrouwen die je krijgt voorgesteld eruit zien. De foto is nog onscherp, pas nadat ze mij ook hebben goedgekeurd worden de foto’s zichtbaar. De match is dus puur op basis van gemeenschappelijke kenmerken en wat je hebt aangegeven te zoeken in een nieuwe liefde. Voordeel is wel dat de privacy en identiteit van iedereen zo lang mogelijk goed beschermd blijft.

Elite singles

Hieronder zie je een schermafdruk van de Kismet. Zoals je in het menu kunt zien, staan er nog 17 op mij te wachten. Twee heb ik reeds goedgekeurd en staan nu bij partnervoorstellen.

Kismet singles

nieuwe partner voorstellen

Zodra je een Kismet hebt goedgekeurd wordt deze zichtbaar in het menu bij je partner voorstellen. Ben je door al je Kismets heen voor die dag, dan verschijnt daarvan een duidelijke melding. Zodra je de volgende dag weer inlogt op Elitedating staan er keurig weer 20 nieuwe Kismet voorstellen op je te wachten en kan je zien wie er positief heeft gereageerd op jouw toenaderingen van de vorige dag(en). Zo blijf je elke dag in de verleiding komen om opnieuw te gaan inloggen bij EliteDating.

Betaald lidmaatschap

elitedating premium lid voordelen

Gratis lid versus premium lid

Als je bij Elitedating een abonnement neemt, dan ben je een premium lid. Het premium lidmaatschap is er in drie smaken: Basic, Classic en Comfort.

Met name met Classic en Comfort heb je veel meer mogelijkheden dan met een gratis Elitedating lidmaatschap, want met een gratis lidmaatschap kan je in de praktijk niet heel veel meer dan inzage krijgen in de resultaten van de persoonlijkheidstest en naar je voorgestelde partners glimlachen in de vorm van smileys.

Zo kan je met een betaald lidmaatschap onbeperkt communiceren en ook gedetailleerd het profiel bekijken van de ander. Met het Classic en Comfort premium lidmaatschap kan je bovendien alle foto’s bekijken, zien welke mensen jouw profielen hebben bezocht en leesbevestigingen ontvangen, zodat je weet of jouw berichten ook daadwerkelijk zijn gelezen.

Aanbieding Elitedating

Elitedating heeft op dit moment geen andere aanbieding dan de standaard korting op het 6 maanden abonnement. Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Kosten Elitedating

Elitedating prijzen

Prijzen abonnement 2020

De prijzen van de het abonnement bij Elitedating zijn als volgt:
Voor 3 maanden betaal je € 59,90 per maand
Voor 6 maanden betaal je € 29,90 per maand
Voor 12 maanden betaal je € 24,90 per maand (goedkoopst)

In totaal betaal je in één keer:
Bij 3 maanden € 179,70 totaal
Bij 6 maanden € 179,40 totaal (beter dan 3 maanden)
Bij 12 maanden € 298,40 totaal

Het is ook mogelijk om bovenstaande lidmaatschappen per maand te betalen, maar dan ben je duurder uit. Vergelijk ook 3 maanden met die van 6 maanden. Zes maanden is zowel relatief als absoluut goedkoper dan drie maanden.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Elitedating en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

Elitedating geeft aan zo’n 800.000 leden te hebben. Onbekend is of dit wereldwijd is, in de Benelux of alleen In NL. Verder spreken ze over 1500 nieuwe leden per week. Beide getallen zijn indrukwekkend en meer dan voldoende om leuke singles te ontmoeten.

Verhouding man / vrouw

De verhouding tussen man en vrouw staat duidelijk gecommuniceerd op de website. Van de leden zijn 52% vrouwen en 48% mannen. Er is niet gespecificeerd of dit om betaalde leden gaat of om alle leden, maar we verwachten dat hier weinig verschil in zit qua percentages.

Betalen

Je kan op Elitedating betalen met Ideal, Bancontact, PayPal, Amex, VISA creditcard en Mastercard.

Klantenservice / Helpdesk

Elitedating klantenservice is bereikbaar via.
Email: Support@elitedating.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: Geheim
Brief: Klantenservice EliteDating
Spark Networks Services GmbH
Kohlfurter Strasse 41/43
10999 Berlijn Duitsland

Keurmerk Veilig Daten

Elitedating beschikt over het keurmerk veilig daten. Hetgeen op papier betekent dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Voordelen Elitedating

  • Uitstekende datingsite voor serieuze relaties
  • Heeft een duidelijk doelgroep: hoger opgeleiden (70% tot 85%) maar ook lager opgeleiden zijn wel welkom
  • Persoonlijkheidstest
  • Goed match systeem
  • Overzichtelijke datingsite

Verbeterpunten

  • Het uiterlijk van het inschrijfproces moet echt beter
  • Niet heel goedkoop
  • Zonder betaald abonnement kan je niet heel veel

Elitedating App voor smartphone en tablet

Elitedating heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen.

Is Elitedating nep ?

Nee Elitedating is niet nep. Ze hebben niet voor niets van de consumentenbond het veilig daten keurmerk ontvangen waarbij transparantie ook een belangrijke rol meespeelt bij de beoordeling of ze dit keurmerk mogen ontvangen. Een site vol met nep profielen en fakers zou zo’n keurmerk nooit krijgen. Maar dit betekent niet automatisch dat er totaal geen enkel nep profiel op de site zou kunnen voorkomen, dit komt overal wel eens een keer voor.

Opzeggen Elitedating

Mocht je niet tevreden zijn over Elitedating, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden of genoeg leuke losse contacten hebt ontmoet, dan kan je eenvoudig Elitedating premium lidmaatschap opzeggen.

1. Ga via het menu naar instellingen
2. Ga vervolgens naar lidmaatschap
3. Klik op annuleren
4. Nadat je een reden voor annulering hebt aangegeven, klik je op ga verder.
5. Tik daarna je paswoord in en klik op bevestig.

Voor het gratis lidmaatschap werkt bovenstaande niet. Je kan een verzoek tot verwijdering sturen via het online klantformulier of via de support afdeling via het emailadres support@elitedating.nl.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Elitedating is een klein beetje een verkeerd gekozen naam voor deze datingsite. Je zou verwachten dat je alleen mensen uit de “bovenlaag” van de bevolking zou tegenkomen op deze datingsite. Een elitair gezelschap, bestaande uit het machtigste, rijkste en best opgeleide deel van de bevolking. Dit blijkt echter niet helemaal waar.

Weliswaar is ruim 70% hoger opgeleid, maar je kan de site bij wijze van spreken ook gebruiken als je de kleuterschool al te moeilijk vond en je 500 euro salaris verdient per jaar. Toch vonden we wel heel veel mensen met een HBO of universitaire opleiding. Ook hadden we het idee dat er bovengemiddeld veel ondernemers tussen zaten. Maar er waren ook zeker mensen uit alle andere lagen van de bevolking aanwezig. Het is dus ook handig als je bijvoorbeeld laag opgeleid bent en graag een hoog opgeleide man of vrouw zoekt.

De site werkt prettig en is overzichtelijk. Het geeft ook rust dat je een beperkt aantal partner voorstellen per dag ontvangt en niet zelf tussen duizenden singles moet gaan zoeken. De persoonlijkheidstest en het mede daarop gebaseerde matchsysteem doet zijn werk goed. Wij vinden het een zeer goede datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Elitedating aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Elitedating reviews en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Elitedating. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Elitedating schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.7 / 5. Aantal ervaringen: 10

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *