Match4me dating voor hoger opgeleiden

Match4me is een leuke datingsite die voornamelijk bestemd is voor hoog opgeleide singles. Ruim 55% van de leden heeft een HBO opleiding afgerond en nog eens 40% een Universitaire opleiding. Daarmee voldoet vrijwel iedereen aan de doelstelling van de site zijnde: het aanbieden van dating voor hoger opgeleiden. Een kleine vijf procent voldoet daaraan niet, maar wil juist graag daten met iemand die heeft gestudeerd. Ook voor die mensen is het mogelijk zich volledig gratis in te schrijven op Match4me, maar lager-geschoolden zijn dus wel sterk in de minderheid.

Wij hebben deze dating site flink onder de loep genomen en goed getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Match4me review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, actiecode of aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

Match4me inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Match4me inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

match4me inloggen


match4me dating voor hoger opgeleiden inschrijven


vrije tekst velden datingsite

Aanmelden en inloggen

Voordat je kan inloggen bij Match4me, moet je eerst even een profiel aanmaken op deze leuke datingsite. Met even bedoelen we ook echt dat het zo is gebeurd, want we kunnen ons niet herinneren, dat we ergens anders ooit zo snel klaar waren met het aanmaken van ons datingprofiel.

Klik op de aanmeld-knop, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “Match4me gratis inloggen”, of klik de banner of knop aan de rechterkant van deze pagina om je direct geheel gratis in te schrijven.

Na het invullen van de verplichte velden zoals je e-mailadres (die uiteraard niet zichtbaar is voor andere leden), is het al snel tijd om iets over jezelf te vertellen. Je kan dan de vragen beantwoorden zoals, hoe oud je bent, welke opleiding je hebt gevolgd, wat voor beroep je hebt, wat je postuur is, of je rookt en drinkt, wat je lengte is en dat soort algemene vragen.

Wat we heel prettig vinden aan deze datingsite, is dat je veel mogelijkheden hebt om vrije tekst te gebruiken. Hiermee bedoelen we dat je niet alleen vragen krijgt, waarbij je uitsluitend een antwoord kan kiezen die reeds door de dating site is voorgeprogrammeerd, maar dat je hier ook je eigen zegje kunt doen.

Bij Match4me tellen we maar liefst twaalf verschillende plekken, waar je eigen teksten kunt intypen. De meeste daarvan vind je bij stap 2. In die stap krijg je 1500 tekens per vraag om helemaal in je eigen woorden te beschrijven wie je bent, hoe je eruit ziet, wat je in je vrije tijd doet (naast het bezoeken van datingsites), wie je wilt vinden, wat je van een relatie verwacht en hoe je ideale vakantie eruit ziet. De meeste van deze vragen zijn niet verplicht. Indien je wel alles invult, ben je ook wat langer bezig met het aanmaken van je dating profiel.

Twaalf vrije velden lijkt misschien niet zo heel veel, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat niet veel datingsites zoveel vrije tekst toestaan. Vaak is de site eigenaar bang, dat dit soort invoervelden worden misbruikt door de leden, om informatie neer te zetten die in strijd is met de algemene voorwaarden. Of de vrije tekst velden worden gebruikt voor teksten die de datingsite er liever niet op wil zien. Je kan hierbij denken aan linken naar een concurrerende datingsite of privé contact informatie, waardoor mensen geen noodzaak meer zien, om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Ze kunnen met behulp van de contact gegevens dit lid dan direct benaderen via de e-mail, skype, whatsapp etc.

Match 4me biedt de mogelijkheid van veel vrije tekst dus gelukkig wel en dit vinden wij van datingexpert.nl een positieve zaak. Op deze wijze kan iemand een uniek dating profiel creëren en heb je goed de mogelijkheid jezelf te presenteren en in een positief daglicht te zetten. Per slot van rekening moet je jezelf toch een beetje verkopen. Want als je wil opvallen tussen alle andere leden met een eigen geluid, dan is een unieke tekst schrijven een bijzonder goed instrument om dat doel te bereiken.

Match4me gratis lid

Een Match4me gratis lidmaatschap valt zeker niet tegen. Er valt genoeg mee te zien en te doen. We zetten hier voor jou op een rijtje welke mogelijkheden je gratis tot je beschikking krijgt.

Als je voor het eerst inlogt kom je op de zogenaamde membership page. Hier zie je direct een groot aantal profielen van het geslacht, waarvan jij hebt opgegeven dat je daar graag een date mee wil. In ons geval zien we een groot aantal dames staan, die net als ons op zoek zijn naar een date met een hoger opgeleid persoon. Die profielen zijn vrij in te zien. Zo kan je o.a. de eerste foto bekijken (tenzij dit lid “foto op verzoek” heeft geactiveerd) en veel profiel informatie is ook leesbaar. Dit geldt alleen niet voor alles, wat iemand zoekt bijvoorbeeld is dan weer alleen voor leden met een betaald abonnement te bekijken.

Via de timeline kan je precies zien welke leden zich zojuist hebben aangemeld of een update hebben doorgevoerd aan hun dating profiel. Dit zijn interessante leden, omdat deze zeer recentelijk online zijn geweest op de site. Daaruit zou je kunnen afleiden dat ze op dit moment zin hebben in een leuke date.

Andere functies die min of meer gratis te gebruiken zijn o.a. things2share, “ga mee op date”, uitgebreid zoeken, blogs, videowall, “vandaag jarig” en oproepen. Alle genoemde functies hebben als doel, dat je jezelf meer in de spotlight kunt plaatsen. Zeker met de functies oproepen en “ga mee op date” kan je enorm veel extra profiel bezoekers ontvangen en zijn daarmee uitermate geschikt om extra op te vallen.

match4me gratis lidmaatschap

timeline

ga mee op date gratis te gebruiken

We zijn best verrast met de vele functies die Match4me heeft en die tevens ook voor het grootste deel gratis te gebruiken zijn. Daarmee scoren ze beduidend beter, dan wat een gemiddelde datingsite qua functionaliteit aan haar leden aanbiedt. En al helemaal wat een gemiddelde dating site geheel gratis aanbiedt. Wij denken dat Match 4 Me zoveel gratis aanbiedt om het ledenaantal te vergroten, hetgeen een goede strategie is.

Betaald lidmaatschap

volledig lidmaatschap

Gratis lid versus volledig lid

Het Match4me gratis lidmaatschap biedt dus echt wel veel. Echter voor niets gaat de zon op en het belangrijkste ontbreekt. Je kan met een gratis abonnement niet reageren op persoonlijke berichten die iemand jou heeft gestuurd. Ook kan je niet zelf het initiatief nemen om een persoonlijk bericht te sturen. Het sturen van interesse berichten (likes) is wel gratis.

Wanneer je dus een manier zoekt om echt goed met iemand te kunnen communiceren, zodat je makkelijk tot een date kunt komen, dan zal je in de meeste gevallen alsnog een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Tenzij iemand die al een betaald abonnement heeft, zo handig is zijn of haar contactgegevens direct in de eerste mail te vermelden. Echter zoiets valt nooit aan te raden. Je weet dan totaal niet aan wie je jouw privé gegevens verstrekt en daarnaast vermoeden we dat dit ook niet is toegestaan.

Met een volledig abonnement kan je naast berichten sturen ook direct 1 op 1 chatten op de chat van de Instant Messenger. Tevens kan je zien wie jouw profiel heeft bezocht, met uitzondering van die leden, die in hun instellingen de functie “anoniem surfen” hebben geactiveerd. Daarnaast kan je een onbeperkte hoeveel interesse berichten sturen, informatie opvragen wie gratis en wie volledig lid is, actief meedoen op things2share (als gratis lid kan je daarop alleen kijken) en het zoekprofiel van andere leden bekijken, zodat je op hun profiel ook kunt zien waarnaar dat lid op zoek is in een date en in een relatie.

Aanbieding Match4me actiecode

Meestal als je net lid bent geworden en een tijdje rondsurft zal er middels een popup een speciale aanbieding actief worden. Je ontvangt dan een voordeel aanbieding van 4 maanden voor de prijs van 3, of 8 maanden voor de prijs van 6, of 15 maanden voor de prijs van 12. Mocht je deze niet ontvangen, doe dan alsof je je account wil verwijderen, dan zie je deze aanbieding vanzelf verschijnen. Je hebt hiervoor overigens geen speciale Match4me actiecode nodig.

Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van eventuele overige kortingen of speciale acties van Match4me of andere datingsites, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Match4me kosten

match4me kosten overzicht
In de afbeelding hierboven zie je dat de aanbieding waarover we eerder spraken van kracht is. Bij 3 maanden volledig lidmaatschap ontvang je een maand gratis cadeau. Bij 6 maanden is dit 2 maanden gratis en bij 1 jaar loopt dat aantal zelfs op tot 3 maanden volledig gratis lid blijven en dat is toch een leuk voordeel om mee te nemen.

Prijzen lidmaatschap 2020

De gemiddelde Match4me prijs per maand van een lidmaatschap is geheel afhankelijk van de periode dat je lid wilt blijven.
De prijs voor 3 maanden is € 19,95 per maand
De prijs voor 6 maanden is € 14,95 per maand
De prijs voor 12 maanden is € 9,95 per maand

Je betaalt de volgende kosten per periode.
Bij 3 maanden € 59.85 totaal
Bij 6 maanden € 89,70 totaal
Bij 12 maanden € 119,40 totaal
Je kan ook kiezen voor slechts 1 maand maar de kosten daarvan zijn in verhouding hoog. Je betaalt dan bijna 30 euro en dat is drie keer het bedrag van de maandprijs bij een jaar lidmaatschap. Als je ook nog een extra 3 maanden gratis ontvangt bij een jaar lidmaatschap, dan is dat zelfs vier keer zoveel!

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Match4me en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

Match4me geeft geen openheid van zaken aangaande het aantal leden wat ze hebben. Het enige aantal wat wordt benoemd op de site is het aantal berichten dat is verstuurd dit jaar en dat zijn er zo’n 300.000. Helaas kunnen we op basis daarvan geen harde uitspraken doen over het aantal leden.

Verhouding man / vrouw

Over de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen is de website wel zonneklaar en valt via een infographic op de website uit te lezen.
De verdeling is 49% procent mannen en 51% procent vrouwen. Een prachtige verhouding die gelijke kansen biedt voor zowel dames als heren.

Betalen

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden aanwezig op de datingsite. Je kan betalen via iDeal, PayPal, een overschrijving, een machtiging en met de bekende creditcards van Mastercard en Visa.

Klantenservice / Contact

Je kunt de klantenservice van Match4me.nl op de volgende manieren contacteren voor contact, vragen en support
Email: redactie@match4me.nl
Adres: Match4me.nl
Molenstraat 18 A
2513 BK Den Haag
Telefoon: 010-8700660
(alleen dinsdag van 10.00-14.00)


Keurmerk Veilig Daten

Deze site heeft zowel het thuiswinkel waarborg als het veilig daten keurmerk, hetgeen in theorie betekent dat deze site betrouwbaar en veilig is. Zeker vergeleken met sites die deze keurmerken niet hebben.

Voordelen Match4me

  • Een leuke dating site met heel veel functies
  • Bestaat al sinds 2002 en dat schept vertrouwen
  • Goede verdeling tussen mannen en vrouwen
  • Veel gratis mogelijkheden zonder te betalen
  • Veel plekken waar je eigen teksten kan typen
  • Je kan ook gratis berichten ontvangen en lezen van mensen die een betaald abonnement hebben

Nadelen / Klachten

  • De voorpagina bevat wat fouten met vreemde tekens
  • Het aantal leden lijkt minder dan op de grote datingsites, maar het is dan ook een niche datingsite gericht op hoger opgeleiden,

Match4me App voor smartphone en tablet

Match4me heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit, dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone. Bovendien is de website is ook een stuk sneller dan de app op je mobiel. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je mogelijk later een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores naar onze smaak te vaak voor problemen kan zorgen.

Is Match4me nep?

Wij van datingexpert hebben zeker niet de indruk dat het hier gaat om een datingsite met veel neppe profielen. Dat wil overigens niet zeggen dat er totaal geen fake profielen kunnen voorkomen, want elke datingsite die de optie biedt om gratis lid te worden en gratis een profiel aan te maken, heeft in de praktijk wel eens te maken met nep profielen van mensen die het leuk vinden zich voor te doen als een ander. Maar gelukkig gaat dat meestal om een uitzondering en worden dat soort profielen door de betere datingsites, waartoe Match4me ook behoort, snel weer verwijderd door moderators.

Door de deelname aan thuiswinkel.org en het voeren van het veilig daten keurmerk (wat niet veel datingsites in Nederland kunnen doen), komt Match4me op ons over als een zeer betrouwbare datingsite.

Match4me opzeggen profiel en account verwijderen

Mocht je niet tevreden zijn over Match4me, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden, dan kan je je eenvoudig bij Match4me uitschrijven en je account verwijderen.

1. Klik in de groene balk aan de bovenkant op je profielfoto of op het grijze icoontje;
2. Klik in het menu wat daaronder uitklapt op “Mijn profiel”;
3. Vervolgens kom je op een pagina waar je van alles kunt wijzigen. Klik in het linkermenu op “Instellingen en lidmaatschap”;
4. Je kan nu kiezen uit tijdelijk stoppen of uitschrijven. Klik op Uitschrijven als je je account echt wil verwijderen.
5. Tot slot kom je op een pagina, waar ze je een aantal redenen geven waarom je misschien toch maar beter lid kunt blijven. Onderaan dat pleidooi staat. “Klik hier om je definitief uit te schrijven.” Zodra je op het woordje “hier” klikt dan is je uitschrijving een feit.

Bij de veelgestelde vragen is overigens te lezen dat na verwijdering je gegevens nog drie maanden bewaard blijven. Dit om spijtoptanten de kans te geven het profiel nog te herstellen.

Heb je hulp nodig, mail dan naar email adres redactie@match4me.nl of bel naar telefoonnummer 010-8700660.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting Match4me

Match4me is een uitgebreide datingsite met zeer veel verschillende functies. Veel van deze functies zijn voor een groot deel gratis te gebruiken, zodat je niet direct een betaald lidmaatschap nodig hebt. In tegenstelling tot collega datingsites is het bij deze site mogelijk je datingprofiel te voorzien van veel eigen teksten, waardoor je niet aangewezen bent op allerlei nietszeggende oneliners die zijn voorgekauwd door de datingsite zelf.

Wij hebben wel de indruk dat het aantal leden bij Match4me flink wat minder is dan bij de grote datingsites zoals Relatieplanet, Parship, Lexa en noem ze allemaal maar op. Echter hierbij moet je wel goed onthouden, dat deze dating site in principe uitsluitend is bedoeld voor dating voor hoger opgeleiden.

Bij de vraag over het opleidingsniveau zijn ook maar twee antwoorden mogelijk: HBO of WO. Hiermee sluit je dus een groot deel van de bevolking buiten en wordt je ledenaantal automatisch lager. Maar dat is wel wat de makers van deze datingsite voor ogen hebben. Dating voor hoger opgeleiden is de doelgroep en hun niche markt. Overigens heeft Match4me ook een 50 plus variant. Deze heet 50plusmatch.nl.

Wij zijn in ieder geval zeer goed te spreken over Match4me en we vinden het een uitstekende datingsite voor hoger opgeleiden met bijzonder veel leuke functies.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Match4me aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Match4me review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Match4me. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Match4me schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.6 / 5. Aantal ervaringen: 7

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *