Academic Singles

Academic singles behoort tot de datingsites die zich volledig richten op dating voor hoger opgeleiden. Dit is een niche die sterk groeiende is omdat, vergeleken met vroeger, veel meer vrouwen en mannen besluiten na de middelbare school door te studeren en vervolgens een bachelor of master diploma halen. Om die reden besloot Be2 in 2017 deze datingsite voor hoog opgeleiden te introduceren in veel verschillende Europese landen, waaronder in Nederland en België. Wie ooit Be2 heeft bezocht zal de look en feel van Academic singles heel bekend overkomen, want het is in veel gevallen een exacte kopie van Be2, maar dan voor de doelgroep hoger opgeleiden.

Wij hebben Academic Singles flink onder de loep genomen en goed getest. Hoe werkt de site? Hieronder lees je onze Academic Singles review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, actiecode of aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet te betalen.

Academic Singles inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Academic Singles inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

Academic Singles inloggen
Academic Singles dating
Academic Singles review datingsite

Gratis Inschrijven

Registreren bij Academic Singles is gratis en helemaal niet moeilijk.

Meld je aan op de site door op de knop te klikken, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “Academic Singles gratis aanmelden”, of de rode knop of banner aan de rechterkant van deze pagina.
Zo kom je gelijk terecht op de juiste inschrijfpagina waar je online dating avontuur kan gaan beginnen. Op de voorpagina kan je diverse mooie mannen of vrouwen zien die model staan voor wat je kan verwachten op deze datingsite voor hoog opgeleiden. Als je korte tijd stil blijft staan op de voorpagina zie je diverse mannen en vrouwen voorbij komen en als je deze dames en heren bekijkt, krijg je vanzelf zin om je hier spontaan aan te melden.

Je kan op deze datingsite op zoek gaan naar een hetero contact of gay contact, zodra je je geslacht en je voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke partner hebt ingevuld, kom je terecht op een pagina waar je een aantal interessante vragen voorgelegd krijgt.

Het nadeel van deze vragen vinden wij wel, dat je ze niet allebei kunt kiezen, het is of zwart of wit. Dat vinden wij niet altijd prettig, omdat wij ook van grijstinten houden.

Ook zijn de vertaalfouten van de website van Be2 gewoon mee gekopieerd. Kijk maar eens op de foto bij het rode pijltje. We snappen werkelijk niet dat ze na al die jaren deze slecht geformuleerde vraag nog steeds online hebben staan. Deze zelfde fout hadden we eerder al geconstateerd op Be2 en helaas is dit niet de enige storende fout.

Los van de slechte vertalingen zijn veel vragen wel relevant. Op de volgende pagina kan je van een groot aantal eigenschappen aangeven, hoe goed je daar op scoort (volgens eigen opgave). Op een schaal van 1 tot 5 kan je o.a. vertellen, hoe romantisch, dominant, georganiseerd, serieus en welbespraakt je bent. Hoeveel waarde je hieraan moet hechten, laten we in het midden. Niemand zal zichzelf op en datingsite een 1 geven bij romantisch, maar je hebt zo in ieder geval wel iets van een indicatie en bijna iedereen doet zich op een dating profiel wel wat beter voor dan hij of zij in werkelijkheid is.

Na nog een paar van die soort pagina’s en het eventueel toevoegen van een aantal foto’s (ons advies: altijd minimaal één foto uploaden) is je datingprofiel klaar en word je gevraagd of je een aantal ijsbrekers wilt invullen. Ijsbrekers zijn algemene vragen waarmee je bezoekers van jouw profiel-pagina kan stimuleren hierop een antwoord te geven, zodat het ijs tussen jullie direct gebroken is.

Dit is een goede manier om het contact tussen leden op deze datingsite te vergroten. Wel jammer dat je maximaal slechts 3 ijsbrekers kan kiezen, terwijl er honderden beschikbaar zijn. Nog “jammerder” vinden wij dat je zelf geen persoonlijke ijsbreker kunt maken, je kan alleen maar kiezen uit voor gedefinieerde ijsbrekende vragen die de site voor jou heeft bedacht.

Academic Singles gratis lidmaatschap

De ijsbrekers instellen is gratis en optioneel, maar wij kunnen aanraden er wel drie te zetten, omdat in onze ervaring, dit in de praktijk ook daadwerkelijk leidt tot sneller contact. Kies drie ijsbrekers die voor jou ook relevant zijn, want er staan ook vragen tussen die bij ons totaal niet van toepassing waren en wij ook op geen enkele manier geïnteresseerd zouden zijn, wat een ander zijn of haar mening daarover is.

Nadat je al dan niet je ijsbrekers hebt ingesteld kom je in je profiel zoals afgebeeld op de volgende foto’s en kan je op zoek gaan naar de liefde van je leven. Dit kan je doen via de contact suggesties die Academic Singles aan jou toont. Je krijgt dan een flinke lijst met hoger opgeleide partners die potentieel een goede match zou kunnen vormen met jou.

Je kan iemand zijn profiel bekijken en zodoende via de informatie die daar staat al direct een goede indruk krijgen van iemand. De foto’s zijn helaas niet goed te bekijken. Deze zijn onscherp gemaakt en alleen zichtbaar als je een premium lidmaatschap hebt. Wel kan je de ijsbrekers beantwoorden, zodat dit lid gelijk een goede indruk krijgt wat jouw standpunten zijn, over zaken die voor hem of haar belangrijk zijn.

Een andere leuke gratis optie van Academic Singles is dat je over bepaalde onderwerpen kan aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Er zijn in totaal 7 verschillende onderwerpen waarmee je tot in detail kan aangeven wat je prettig vindt. Bijvoorbeeld op het gebied van vakantie, welke soort vakanties je allemaal leuk vindt, welke bestemmingen etc. Zo kan iemand die jouw profiel bezoekt jou best al goed leren kennen op deze specifieke punten.

dating profiel


Datingsite contact suggesties


datingsite voorkeuren kl

Ook gratis is het aanmaken van een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest. Dit is zeker niet verplicht, maar deze uitgebreide persoonlijkheidstest gaat je zeker meer inzicht geven in jezelf. De site biedt het helemaal gratis aan en alleen deze test is de moeite van het aanmelden al waard. Voordeel van het invullen is tevens dat je nog beter gematcht kan worden aan andere leden van de datingsite.

Premium lidmaatschap

Academic Singles gratis versus premium vergelijken

Gratis lid versus Premium lid

Naast de zaken genoemd in de vorige alinea kan je niet zo heel veel extra meer met je gratis abonnement, dus mocht de site je aanspreken dan raden we je een premium abonnement aan. Je kan dan de foto’s van de leden duidelijk zien, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken en leden toevoegen aan favorieten. En het meest belangrijke: je kan dan daadwerkelijk contacten gaan leggen en een ongelimiteerde hoeveelheid berichten ontvangen en versturen en dat is wat je nodig hebt om te kunnen gaan daten.

Academic Singles korting

Academic Singles heeft momenteel geen aanbieding. Mocht er geen voordeel of aanbieding zijn op dit moment en je ziet nu een leuke dame of heer op de website, dan raden we je aan niet op een korting te wachten, want dan wordt dat persoon mogelijk al door ander iemand anders versierd en is deze verdwenen, voordat jij een keer lid wordt.
Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties van Academic Singles of andere datingsites, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Kosten Academic Singles


Academic Singles prijzen premium abonnement

Academic Singles prijs premium lidmaatschap 2021

De kosten van een lidmaatschap bij Academic Singles:
3 maanden € 49,90 per maand
6 maanden € 29,90 per maand (meest populair)
12 maanden € 24,90 per maand (beste maandprijs)

Je betaalt:
Bij 3 maanden € 149,70 totaal
Bij 6 maanden € 179,40 totaal
Bij 12 maanden € 298,80 totaal


Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Academic Singles en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

Op de website kunnen we niets terugvinden over het aantal leden welke staan ingeschreven bij Academic Singles. Wij hebben het idee dat het niet om honderd-duizenden leden gaat, maar dat is slechts onze inschatting. Het gaat om een beperkte doelgroep, dus zijn er minder leden dan op een normale datingsite.

Verhouding man / vrouw

Volgens opgave van de site is de verhouding tussen man en vrouw 51% / 49% procent, waarbij het ons niet duidelijk is of de mannen of de vrouwen in de meerderheid zijn. Maar bij dit soort kleine verschillen maakt dat niet uit. De verhouding man en vrouw zijn zo goed als gelijk met evenveel mannen als vrouwen.

Betalen

Het aantal betaalmogelijkheden bij Academic Singles is vrij beperkt. Alleen via de creditcards van Mastercard of Visa kan je een betaling doen en dat vinden wij te mager en niet service gericht.

Voeg minimaal ook iDeal en PayPal toe, zou ons advies zijn.

Klantenservice / Contact

Je kunt de klantenservice van AcademicSingles.nl op de volgende manieren contacteren voor klachten, vragen en support.

Site: via contactformulier
Email adres: klantenservice@academicsingles.nl
Telefoonnummer: 003120 8907910

Overige Bedrijfsinformatie

Academic Singles adres gegevens:

Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxemburg
Luxemburg

Fiscaal nummer: LU 21536271
Handelsregisternummer: B 123206

Voordelen Academic Singles

 • Internationale bekende datingsite
 • Perfect als je zoekt naar een hoog opgeleide partner
 • Bijna evenveel vrouwen als mannen
 • Goede gratis persoonlijkheidstest
 • Via de ijsbrekers is het makkelijk contact te maken
 • Over bepaalde onderwerpen kan je tot in detail je voorkeuren aangeven

Nadelen / Klachten

 • Site is niet zo heel uitgebreid qua functionaliteit
 • Je kan geen berichten sturen als gratis Academic Singles lid

Academic Singles App voor smartphone en tablet

Academic Singles heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon zowel voor Android als voor de iPhone. De website biedt echter wel wat meer functionaliteit dan wat je ter beschikking hebt op je mobile phone en de site werkt ook veel sneller. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen. Er is overigens ook een prima werkende mobiele versie van de site, zonder dat je een app hoeft te installeren.

Is Academic Singles nep of betrouwbaar?

Academic Singles is onderdeel van Be2. Be2 is een datingsite die zeer bekend is, al sinds 2004 bestaat, tegenwoordig een goede reputatie heeft en zelfs een keurmerk veilig daten heeft. We kunnen daarom met een redelijke zekerheid aannemen dat Academic Singles, die in veel opzichten heel veel lijkt op Be2 en ook via dezelfde klantenservice te bereiken is, niet een heel ander beleid hanteert of andere richtlijnen heeft voor de customer service.

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat een persoon een fake profiel aanmaakt, maar moderators zien er op toe dat eventuele nep profielen snel worden verwijderd en het is zeker niet het business model van Academic Singles om zelf met nep profielen meer klanten te werven. Daarmee zou niet alleen de goede naam van Academic Singles worden beschadigd maar ook de bijna twintig jaar goede naam van Be2.

Profiel Academic Singles uitschrijven en account verwijderen

 1. Klik rechts boven op je profielfoto of foto-icoontje;
 2. Klik in het onderste menu op “Instellingen”;
 3. Scrol op de volgende pagina naar “Profiel wissen/ deactiveren’ *;
 4. Geef de reden van uitschrijven en wis daarna je profiel **
 • Het kan zijn dan in de eerste dagen na het aanmaken van je account deze functie nog niet beschikbaar is, deze verschijnt dan na een paar dagen.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting Academic Singles

Academic Singles is, op een paar slordige vertaalfouten na, een professionele en betrouwbare datingsite voor hoog opgeleiden. Je kunt hier een hetero of gay partner vinden op min of meer je eigen niveau. Je kunt hierbij kiezen uit een master of bachelor degree.

Grote pluspunten van de site zijn de ijsbrekers waardoor je in de praktijk snel en makkelijk contact legt met andere leden en de speciale topics waarmee je zeer gedetailleerd kan aangeven wat jouw voorkeuren zijn over dat specifieke onderwerp (bijvoorbeeld over eten, vakanties, vrijetijdsbesteding etc.).

Ook de zeer uitgebreide persoonlijkheidstest sprak ons zeer aan.

Minder enthousiast zijn we over de totale hoeveelheid functionaliteiten die de site biedt, deze zijn wat beperkter t.o.v. andere sites, bijvoorbeeld op het gebied van filters instellen bij het zoeken, maar in onze ogen is het wel voldoende en je kan hier meer dan prima een nieuwe partner vinden.

Onze algemene conclusie is dat Academic Singles een interessante datingsite is voor mensen die op zoek zijn naar een hoog opgeleide partner. Maar indien het jou niet uitmaakt of je partner een hogere opleiding of universitaire diploma heeft of niet heeft door gestudeerd, dan raden we de zuster site Be2 aan van dezelfde eigenaar. Deze lijkt in bijna alle opzichten op Academic Singles, qua look en feel maar ook qua functies en mogelijkheden. Het enige verschil is dat deze veel meer leden heeft, omdat Be2, maar liefst 13 jaar langer online bestaat en een bredere doelgroep heeft, want daar beperken ze zich niet tot alleen hoger opgeleiden dating

Jouw Academic Singles review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Academic Singles. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Academic Singles schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de spannendste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.8 / 5. Aantal ervaringen: 4

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *