Pepper Dating

Pepper.nl is één van de grote datingsites van Nederland en dat is best knap want het is een relatief jonge datingsite, welke pas in 2012 is gelanceerd. Dit succes kwam niet zomaar aanwaaien, want het was toentertijd RTL Nederland, die deze site met veel marktering geweld lanceerde. In alle talkshows van deze zenders was destijds zo’n beetje elke dag wel een topic gewijd aan deze vernieuwende datingsite, waarbij ze even verzwegen dat RTL daarvan zelf de eigenaar was. Inmiddels is deze weer in alle stilte verkocht, maar dat maakt voor de populariteit weinig uit, want ze zijn en blijven een dating site van groot formaat en bijzonder populair met name in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Deze populariteit heeft er mede voor gezorgd dat Pepper door haar eigen leden meerdere malen de Shopping (Thuiswinkel) Award heeft gewonnen in de rubriek dating. Kortom in meerdere aspecten een interessante site om te reviewen.

Wij hebben de dating site flink onder de loep gelegd en getest. Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Pepper review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en kosten en of er een korting, speciale actie of aanbieding geldig is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk.

Pepper inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan? Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Pepper NL inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

pepper inloggen

pepper dating

aanmelden en registreren

Inschrijven en tips

Als je jezelf wilt inschrijven bij Pepper gaat dat relatief eenvoudig en snel en al helemaal als je dit vergelijkt met veel andere datingsites. Via de knop boven deze alinea of in het menu rechts, kom je met één muisklik direct op de goede plek om je jezelf te trakteren op een gratis abonnement bij Pepper Nederland.

De eerste stappen die je moet doorlopen om een gratis datingprofiel te kunnen aanmaken, zijn de noodzakelijke velden invullen zoals: voornaam, geboortedatum, wachtwoord, e-mailadres en geslacht. Vervolgens kom je in een scherm waarbij een aantal detail vragen volgen. De aangeven doorlooptijd hiervoor bedraagt tien minuten, maar in de praktijk gaat dat sneller en kan het in 5 minuten.

Als eerste dien je aan te geven of je een man zoekt of een vrouw. Net als sommige andere sites die wij van datingexpert.nl hebben getest, blijkt het bij Pepper niet mogelijk om op zoek te zijn naar beide geslachten. Je bent ofwel hetero, ofwel gay. Dat een deel van de samenleving ook bi kan zijn, daar is blijkbaar niet aan gedacht bij de oprichters van deze website. Het kan wel via een omweg, maar dan moet je twee accounts aanmaken.

De vragen die vervolgens aan bod komen, zijn wat ons betreft weinig vernieuwend. Denk hierbij aan het opgeven van je woonplaats, wat voor beroep je hebt, hoe lang je bent, of je rookt, of je kinderen hebt, etc. Daar komt nog eens bij dat de interface (hiermee bedoelen we de opmaak van het scherm dat je ziet) enorm saai is. Een volledig wit scherm met daarop een vraag en een knop “Volgende”. Dat hebben de meeste andere datingsites toch een behoorlijk stuk stijlvoller aangepakt.

Daarna kan je opgeven waar je ideale datingpartner aan moet voldoen. Hierbij kan je o.a. aangeven binnen welke leeftijdsgrenzen dit persoon moet vallen. En met die vraag zijn we altijd wel gelukkig, want dat kan niet bij elke site. En zo verschijnen er nog wat vragen, maar qua originaliteit scoort het inschrijfproces tot nu toe niet hoog. Maar op het laatst komt daarin onverwachts nog een heel leuke verandering.

Foto collage

De laatste vraag is wel leuk bedacht en origineel, want die zijn we nog niet eerder tegen gekomen. Waar andere datingsites vragen om een profiel foto toe te voegen, moet je hier minimaal 5 foto’s of filmpjes toevoegen van wat jou raakt of interesseert. Hierbij kan je kiezen uit afbeeldingen die je zelf ooit hebt gemaakt of direct zoeken op internet. Dit lijk een tijdrovende bezigheid, maar is het totaal niet. Je kan in Pepper zelf klikken op de knop “Zoek op internet” en je typt bijvoorbeeld “wijntje drinken”, dan zijn er allerlei foto’s waaruit je kan kiezen en zo’n foto wordt direct door Pepper bij jou op je datingprofiel geplaatst. Dit proces neemt slechts een paar seconde in beslag. Zo kan je dit doen voor meerdere foto’s en je kan ook de optie “Zoek op YouTube” gebruiken als je een filmpje wilt toevoegen.

Het uiteindelijke resultaat is, dat je bij iedere mogelijke match, in één oogopslag kunt zien wat dat lid bijzonder vindt, zonder ook maar één letter te hoeven lezen op iemands profiel. Let wel goed op, dat je het netjes houdt en geen te pikante afbeeldingen toevoegt, want alle profielen worden gecheckt.

Ons oordeel is dat de registratie als nieuw lid makkelijk is en het proces snel kan worden doorlopen. De vragen zijn verre van origineel en het ziet er wat simpel uit, maar de laatste opdracht om foto’s te selecteren van je hobby’s en interesses maakt alles weer meer dan goed.

Gratis Pepper lidmaatschap

Na het samenstellen van de collage, hoef je alleen nog een profielfoto te uploaden en je mailadres te bevestigen en vanaf dat moment is je gratis Pepper membership een feit en beland je direct op de hoofdpagina van jouw eigen nieuwe dating profiel. Wat onmiddellijk opvalt is de foto collage die we zojuist hebben samen gesteld. Deze neemt bij ieder lid een prominente plaats in. Handig want zo zie je gelijk iemands passies.

Een andere functie die je kan gebruiken met je gratis lidmaatschap, is het inzien van je matches. Wij zien er maar liefst 50 staan, dus volop keuze om een leuke single aan de haak te slaan. Zodra je op één van je matches klikt, dan krijg je iemands volledige profiel te zien, inclusief foto collage, profiel foto’s en de teksten die zo’n lid heeft ingevoerd tijdens de aanmelding. Dat is meer dan we hadden verwacht met een free membership en op deze wijze heb je een prima indruk of je met dit persoon op date wilt of niet. Contact opnemen met andere members lukt helaas niet met een gratis account.

pepper collage foto video
matches singles
De onderste foto hierboven is niet aanklikbaar i.v.m. herkenbaarheid

Overige gratis functies zijn: een persoonlijkheidstest waardoor je (volgens de makers van deze site) nog gerichtere matches krijgt en de zoekfunctie. Het gratis zoekfilter is niet zo uitgebreid je kan alleen leeftijdsgrenzen opgeven, een plaatsnaam en maximale afstand, waar je wilt daten.

Betaald lidmaatschap

pepper full member functies

Gratis lid versus premium lid

Om daadwerkelijk contacten te kunnen leggen heb je meer nodig dan een gratis lidmaatschap. Met een gratis membership kom je niet verder dan je eigen profiel mooi inrichten, inclusief de eerder genoemde video en foto collage, profielen van anderen bekijken, matches inzien, likes verzenden en ontvangen, zoeken door de profielen met beperkte zoekmogelijkheden en een persoonlijkheidstest maken.
Dat laatste staat overigens niet genoemd in de afbeelding, maar het kan wel. Niet dat wij heel veel verschil merkten in onze matches na het maken van de persoonlijkheidstest. Maar waarschijnlijk werkt dat pas in de matches voor de volgende dagen die nog aangemaakt moeten worden en heeft het geen effect meer op de matches van de huidige dag die al zijn gegenereerd.

Als betaald member heb je de volgende extra functies. Het sturen van berichten naar de leden, het ontvangen en lezen van berichten die jij hebt ontvangen in je inbox en meer zoekmogelijkheden zoals o.a. zoeken op opleidingsniveau. Daarnaast is er voor betaalde leden de chat functie. De chat kan je eenvoudig activeren door op het wolkje te drukken die je kan terugvinden rechts in het menu aan de bovenkant. Je krijgt dan een chatlijst op je scherm van mensen waarmee jij matcht. Indien een member online is (te herkennen aan het groene rondje achter de naam), kan je hiermee direct een chat starten.

Aanbieding Pepper

Er zijn op dit moment geen speciale acties, kortingen of aanbiedingen voor Pepper actief. Over het algemeen zijn er ook niet zo vaak Pepper aanbiedingen. Als je nu behoefte hebt aan een nieuwe partner of een leuke date, dan raden we je aan ook niet op een korting te wachten. Wil jij toch als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties van Pepper of andere dating websites, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Kosten Pepper

pepper dating kosten

Prijzen Full Member 2020

De kosten voor het full membership bij Pepper zijn:
Voor 12 maanden betaal je € 8,50 per maand
Voor 6 maanden betaal je € 9,95 per maand
Voor 3 maanden betaal je € 15,00 per maand
Voor 1 maand betaal je € 25,00 per maand

In totaal betaal je in één keer:
Bij 12 maanden € 102,00 totaal
Bij 6 maanden € 59,70 totaal (beste optie)
Bij 3 maanden € 45,00 totaal
Bij 1 maand € 25,00 totaal

Qua functies is er verder geen verschil tussen de termijnen. Met één maand heb je net zoveel mogelijkheden tot je beschikking als met 12 maanden, maar het spreekt voor zich dat een abonnement voor 1 maand in verhouding erg duur is en daarnaast is de tijd waarschijnlijk te kort om met meerdere mensen een leuke date te hebben. Zes of eventueel twaalf maanden is hier naar onze mening de beste keuze.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Pepper en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen en contact gegevens van de helpdesk.

Aantal leden

Pepper verschaft ons geen informatie over het aantal leden dat er staat ingeschreven. Bronnen op internet spreken van ± 1 miljoen leden, maar dat aantal kunnen we niet bevestigd krijgen. Wij kunnen de betrouwbaarheid daarvan dan ook niet toetsen. Ook lezen we via onofficiële kanalen dat er maandelijks 30.000 likes worden gegeven, maar ook dat is geen officieel nummer. Feit is dat Pepper tot de grootste datingsites van Nederland en België behoort en dat er volop keuze is, ook in jouw buurt.

Verhouding man / vrouw

Helaas tasten we ook over de verhouding tussen mannen en vrouwen in het duister. We kunnen hierover geen betrouwbare informatie terugvinden op internet en we vinden het altijd wel jammer dat dit soort feiten niet openbaar worden gemaakt.
Gelukkig is Pepper een zeer grote datingsite en dan maakt het relatief weinig uit of er meer mannen of meer vrouwen op de website actief zijn, omdat er voor beide geslachten meer dan voldoende keuze is aan matches waaruit je kunt kiezen.

Betalen

Je kan op Pepper betalen met Ideal, Bancontact, PayPal, Creditcard en Mistercash.
Ideal werkt alleen voor mensen in Nederland en Bancontact alleen in België.

Klantenservice

De Pepper klantenservice is goed bereikbaar.
Email: support@pepper.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: Niet aanwezig

Keurmerk Veilig Daten

Pepper beschikt over het keurmerk veilig daten. Daarnaast beschikken ze over het certificaat van de thuiswinkel waarborg. Pepper lijkt daar mee een goede en betrouwbare datingsite te zijn.

Voordelen Pepper

  • Grote datingsite
  • Veel leden van tussen de 25 en 45 jaar
  • Gratis datingapp beschikbaar
  • Snel een goede impressie van iemand door de foto collage
  • Regelmatig worden er events / evenementen georganiseerd

Nadelen / klachten

  • Niet veel functies, maar genoeg om snel te daten
  • Geen contact mogelijkheden voor gratis leden

Pepper App voor smartphone en tablet

Pepper heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel wat meer functionaliteit dan wat je ter beschikking hebt op je mobile phone en is veel sneller. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen. Er is overigens ook een prima werkende mobiele versie van de site, zonder dat je een app hoeft te installeren.

Is Pepper nep?

Het is een eerlijke datingsite met echte mensen. Vanzelfsprekend zal er tussen de gratis profielen hier en daar een fake profiel kunnen opduiken, zoals dat op elke profielensite kan voorkomen. Maar op deze datingsite wordt er goed op toegezien dat eventuele nep profielen zo snel mogelijk worden verwijderd. Pepper beschikt ook over het veilig daten certificaat, dus dat biedt extra zekerheid.

Opzeggen Pepper en verwijderen profiel

Mocht je niet tevreden zijn over Pepper, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je je nieuwe liefde of genoeg leuke losse dates hebt gehad, dan kan je eenvoudig je Pepper dating membership opzeggen.

1. Klik rechtsboven in het menu op de “hamburger”. Hiermee bedoelen we de drie horizontale streepjes.
2. Onder “Mijn Instellingen” klik je op “Account”
3. Scrol naar de rubriek “Account verwijderen” aan de onderkant van de pagina.
4. Typ je wachtwoord in het daarvoor bestemde invoerveld.
5. Klik de knop “Verwijder mijn account”.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Pepper is een jonge datingsite die in korte tijd een zeer grote partij is geworden en daarmee binnen een klein aantal jaar is gaan behoren tot de grootste datingsitesites van Nederland en België. Vooral in de leeftijdsgroep van jongeren tussen de 25 en 45 jaar scoren ze heel sterk en worden ze hoog gewaardeerd.

Wij zijn onder de indruk van de foto collage die op elk profiel centraal staat. Hiermee krijg je van ieder lid razendsnel een goede indruk of iemand bij je zou kunnen passen op het gebied van dezelfde interesses.
Wat ons wel een beetje tegenviel waren de beperkte functies en zoekmogelijkheden. Ondanks dat is het via Pepper makkelijk om in contact te komen met leuke singles en het is eenvoudig om snel een leuke date te regelen.

Wij vinden Pepper een zeer geschikte datingsite om een serieuze partner te vinden of om leuke (lossere) contacten op te doen.
Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Pepper aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Pepper reviews en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Pepper. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij kan helpen om de voor hun beste datingsite te kiezen. Je kan onze bezoekers en ons helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Pepper schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 5 / 5. Aantal ervaringen: 10

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *