Ourtime reviews

Ourtime is een 50 plus datingsite welke is opgericht in 2018. Wie denkt dat deze dating site voor mensen boven de vijftig nog niet zoveel leden heeft, omdat deze website pas kort bestaat, heeft het mis. Ourtime is onderdeel van Meetic, die in Nederland onder andere bekend is van de zeer grote dating website Lexa. En zij hebben Lexa dan ook ten volle ingezet om Ourtime te promoten. Sowieso is dating voor vijftig plus een booming market. Ten eerste zijn er steeds meer mensen van boven de vijftig en ten tweede zijn de 50+ singles ook nog eens veel actiever dan voorheen. Op het gebied van liefde en dating zijn ze nog lang niet uitgeblust. Voor velen begint het leven pas als je vijftig bent en daar speelt deze dating website voor 50 plus en senioren handig op in.

Wij hebben Ourtime flink onder de loep gelegd en getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Ourtime review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, aanbieding of actiecode actief is. Een gratis Ourtime membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet te betalen.

Ourtime inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Ourtime inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s van het aanmelden

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

ourtime inloggen

ourtime aanmelden

reviews

Inloggen Ourtime en aanmelden

Voordat je kan inloggen bij de 50 plus datingsite, zal je je eerst gratis moeten aanmelden. Dit kan simpel en snel door op de oranje/ rode knop te klikken, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “Ourtime gratis aanmelden”, of door een klik op de grote knop of banner aan de rechterkant van deze pagina.

Zodra je op de site aankomt, dan staat er een (virtuele) coach klaar om je te assisteren bij het gratis inschrijven als Ourtime lid. Je krijgt een paar eenvoudige vragen, of je een man of vrouw bent en of je een dame of heer zoekt om mee te gaan daten. Op dat moment is je gratis aanmelding al begonnen en zodra je een vraag beantwoordt verschijnt de volgende vraag op je scherm. Je kan vragen verwachten zoals: wat je godsdienst is, hoe oud je bent, wat je lengte is, of je kinderen hebt, of je rookt, welke kleur je haren hebben (als je die nog hebt), wat je lichaamsbouw is en meer van dat soort basale vragen.

Nadat je dat van jezelf beschreven hebt, kan je direct opgeven, wat voor soort partner je voorkeur heeft, waarbij veel van de vragen die je net hebt beantwoord ook weer terug komen, zoals bijvoorbeeld, of je een partner wil die rookt, drinkt, etc. Je kan hierbij ook opgeven dat je geen voorkeur hebt, want des te kritischer je bent, des te minder mensen zullen voldoen aan jouw wensen en bij elke extra wens, word je partner keuze steeds wat kleiner.

Door het snel doorlopen van de vragen, kan op kinderlijk eenvoudige wijze je volledige inschrijving binnen 5 minuten zijn afgerond.

Tenslotte vragen ze je nog een foto te uploaden en dan is je aanmelding echt helemaal voltooid. Dit kan je eventueel ook overslaan, maar dat wordt altijd afgeraden, want daarmee krijg je veel minder reacties. De reden daarvoor is evident. Waar zou jij zelf eerder op reageren, op een dating profiel met foto of zonder foto?

Zoals gezegd is het inschrijven bij Ourtime snel geregeld. We hebben wel drie kleine verbeter tips voor de eigenaar van Ourtime. Ten eerste zijn sommige vragen niet goed leesbaar, omdat ze donkergroene letters gebruiken op een donkerbruine achtergrond. De vraag in de laatste foto hierboven: “Heb je kinderen?” is daarom slecht of amper leesbaar. 50 plussers en 60 plussers of ouder hebben vaak niet meer de ogen van een tiener, dus goed leesbare vragen zijn toch wel een eerste vereiste.

Ten tweede nu we het toch over deze vraag hebben. Ze stellen eigenlijk twee vragen, want precies onder de vraag of je kinderen hebt, staat: “heb je volwassen kinderen”. En er is maar 1 antwoord mogelijk ja of nee, terwijl het twee verschillende vragen zijn. Het is kennelijk niet bij de makers van de vragen opgekomen dat iemand die net 50 is, makkelijk nog een baby en/ of kleuter zou kunnen hebben rondlopen. Dus twee antwoorden zou wel zo handig zijn. Ja ik heb kinderen, maar nee ze zijn niet volwassen, en dat blijkt even niet mogelijk te zijn op de site.

Tot slot viel ons op dat er halverwege het proces van aanmelden ineens een paar Duitse teksten zichtbaar zijn. Dit soort slordigheden verwacht je niet echt van een dating organisatie zoals Meetic waar ook Lexa en Ourtime onder vallen. Dit staat uiteraard helemaal los van de goede dating mogelijkheden die deze site biedt, maar komt wel wat amateuristisch op ons over.

Hoe werkt Ourtime gratis dating lidmaatschap?

Het gratis lidmaatschap van Ourtime biedt een stuk meer dan we hadden verwacht. Via het menu bovenin heb je diverse opties zoals onder andere: ontdekken, zoeken, carrousel en activiteiten. Zodra je op een pagina komt waar één of meerdere profielen staan, kan je hierop klikken en kom je op het persoonlijke dating profiel van dat persoon. Zoals je kan zien in de afbeelding hiernaast is alle informatie van hem of haar vrij in te zien.

Ook de profielfoto is volledig herkenbaar op de dating website Ourtime te bekijken. Omdat het hier om niet-openbare foto’s gaat, die de privacy van personen kunnen schenden, hebben we de foto’s op datingexpert wel onherkenbaar gemaakt, maar met een gratis abonnement zijn deze dus gewoon goed te bekijken. Dit geldt niet alleen voor de profiel hoofdfoto maar ook voor alle andere foto’s.

Het datingprofiel wat we hier als voorbeeld hebben genomen heeft acht extra foto’s en al deze foto’s zijn loepzuiver op de site te bekijken en dit maak je niet vaak mee met een gratis lidmaatschap. Daarnaast vinden we de wijze waarop de foto’s worden gepresenteerd, mooi en professioneel overkomen. Hier is goed over nagedacht en werkt in de praktijk zeer aangenaam.

Een andere leuke functie van Ourtime is de carrousel. Dit kan je het beste zien als partner-voorstellen. De eerste dag dat je je account aanmaakt, kan je direct al zo’n 100 potentiële dating partners in je carrousel verwachten, dus aan partner keuze is geen gebrek.

Tot slot waren we ook blij verrast met de enorme hoeveelheid verschillende zoekfilters, waarmee je naar een dating partner kunt zoeken. Op de foto staan er een aantal maar het zijn er veel meer. Je kan niet alleen zoeken op uiterlijke kenmerken, zoals lichaamsbouw, maar ook op relatiestatus, werk-gerelateerde zoekvelden, afkomst, allerlei levenswaarden en persoonlijke interesses, zoals de sport paardrijden om maar een voorbeeld te noemen. Het is echt ongekend uitgebreid voor een gratis dating lidmaatschap.

ourtime gratis lid

ourtime dating profiel
Let op: in deze foto’s zijn de mensen door ons onscherp gemaakt.
Op Ourtime zelf staan de mensen op de foto’s wel scherp
carrousel dating profielen

zoeken naar een date

Betaald lidmaatschap

betaald lidmaatschap

Gratis lid versus betaald lid

Met een Ourtime gratis abonnement kan je enorm veel zien en doen. Zodra je interesse is gewekt in iemand, dan wil je dat persoon ook een bericht kunnen sturen en daarvoor heb je dan wel een betaald abonnement nodig. Met een betaald abonnement kan je onder andere ongelimiteerd berichtjes sturen, aan activiteiten deelnemen tegen korting, zien wie jouw profiel heeft bezocht, zien wie jou leuk vindt, op de website rondsurfen zonder reclame uitingen en gebruik maken van videobellen met andere leden.

Aanbieding Ourtime en actiecode

Er is op dit moment geen speciale actiecode of kortingscode actief.

Wel is er een aanbieding van – 27% voor 3 maanden en -50% voor 6 maanden. Hiervoor heb je geen actie code nodig. Daarnaast kan het zo zijn, dat als je je aanmeldt, je later helemaal vanzelf een 30% extra aanbieding krijgt. Maar we raden je aan niet op eventuele extra kortingen, die misschien nooit komen, te gaan zitten wachten. Als je nu een partner zoekt en één of meerdere personen ziet op de site die je aanspreken, dan zou het zonde zijn de boot te missen voor die personen, want je bent waarschijnlijk niet de enige die hem of haar aantrekkelijk vindt. Des te langer je wacht, des de groter de kans dat dit persoon inmiddels is voorzien van een nieuwe partner.

Wil jij toch wachten en als eerste op de hoogte worden gehouden van een andere korting, aanbieding, promotiecode of speciale actie, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ourtime kosten

ourtime kosten
Klik op afbeelding voor een grote, leesbare foto met alle prijs informatie en een duidelijk kosten overzicht van de verschillende prijs mogelijkheden.

Kosten abonnement 2020

De prijzen bij Ourtime zijn als volgt:

Voor 6 maanden € 14,99 per maand (beste optie)
Voor 3 maanden € 21,99 per maand
Voor 1 maand € 29,99 per maand

In totaal betaal je:
Bij 6 maanden € 89,94 kosten
Bij 3 maanden € 65,97 kosten
Bij 1 maand € 29,99 kosten.
Tussen de verschillende abonnementen zit geen verschil qua functies. Er is alleen een verschil in termijn, gemiddelde prijs per maand en de totale prijs.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Ourtime en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

De website Ourtime geeft geen informatie over het aantal leden van de website of hoeveel relaties er al tot stand zijn gekomen via deze datingsite. Omdat deze website zicht richt op één specifieke doelgroep, namelijk 50 plus, ligt het aantal leden uiteraard wel lager dan bij een datingsite, waar ook mensen tussen de 18 en 50 lid kunnen worden. Op onze redactie zijn zowel een man als een vrouw lid geworden en beiden hadden meer dan voldoende keus.

Verhouding man / vrouw

Over de verhouding tussen mannen en vrouwen wordt door Ourtime geen detail informatie verstrekt. Uit ervaringen met soortgelijke sites denken we, dat de verhouding redelijk 50-50 zal liggen. Ook uit de zoek-testen die we deden met zowel een mannelijk als vrouwelijk profiel, lijkt het aantal matches redelijk gelijkwaardig aan elkaar, maar dit durven we niet met absolute zekerheid te beweren. Zoals gezegd valt er zowel voor mannen als vrouwen wel genoeg te kiezen.

Betalen

Je kan op Ourtime betalen met Ideal, PayPal en de creditcards Visa, Mastercard en American Express. Het is niet mogelijk om te betalen via ouderwetse betalings-mogelijkheden zoals contante betaling of overschrijvingskaarten.

Klantenservice Contact info

De contact info van de Ourtime klantenservice:
Email: customercare@help.lexa.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: 020 8084775 020 5203880. Tijdens Corona pandemie is de telefoon niet bemand.
Brief adres: Postbus 10813, 1001EV Amsterdam, Nederland

Veilig Daten

Ourtime biedt de volgende zekerheden inzake kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn lid van thuiswinkel.org en Ecommerce Europe Trustmark. Hier kan je ook klachten voorleggen aan een geschillencommissie.

Voordelen Ourtime

  • Prima datingsite voor 50 plus
  • Heel veel gratis mogelijkheden
  • Enorm uitgebreide zoek opties
  • Stijlvolle presentatie van de foto’s
  • Zeer actieve monitoring op neppe profielen
  • Leuke sociale activiteiten voor 50+

Nadelen / Klachten

  • De groene kleur bij het inschrijfproces is niet slim, hierdoor zijn 2 vragen minder goed leesbaar.

Ourtime App voor smartphone en tablet

Ourtime heeft de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel meer functionaliteit dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone of tablet. De website is ook veel sneller dan de mobiele app. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je (later) een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor onnodige problemen kan zorgen.

Is Ourtime nep ?

Ourtime is een betrouwbare dating site en niet nep. De website is onderdeel van hetzelfde bedrijf dat ook eigenaar is van het zeer bekende Lexa, welke al sinds 2002 bestaat en een grote, bonafide datingsite is.

Uiteraard zal, net als op elke andere dating site, ook op Ourtime wel eens een fake profiel kunnen voorkomen, maar de moderators zijn zeer actief. Niet alleen op papier maar we hebben zelf meegemaakt dat ze een profiel van ons binnen 20 minuten hebben verwijderd, omdat ze het niet vertrouwden en we begrijpen de reden waarom ze dat deden.

Er is dan ook een speciaal toezichtsteam actief, die 24 uur per dag profielen controleert op echtheid. Wanneer je een profiel niet vertrouwt of iets vervelends hebt meegemaakt met iemand, kan je via de site deze moderators ook zelf direct benaderen. Daarnaast heeft Ourtime het thuiswinkel waarborg en is lid van de Ecommerce Europe Trustmark en dat zegt ook veel over de betrouwbaarheid.

Opzeggen Ourtime account en profiel verwijderen

Mocht je je nieuw liefde hebben gevonden en geen behoefte meer hebben om je profiel nog langer aan te houden, dan kan je eenvoudig je Ourtime premium of gratis lidmaatschap opzeggen.

1. Klik rechts bovenin het menu op je foto (of op het foto pictogram indien je geen foto hebt neergezet).
2. Klik daarna rechtsboven op “Mijn account”.
3. Klik links onderaan op “Mijn profiel opschorten”.
4. Je wilt echter niet opschorten maar verwijderen. Klik in de popup die verschijnt helemaal onderin op “Om je account te verwijderen, klik hier”.
4. Vul je profielnaam en wachtwoord in, bij de volgende popup die verschijnt.
5. Vervolgens kan je jouw account opzeggen en je profiel verwijderen door te klikken op de knop “Bevestigen”.

Kom je er niet uit of werkt het niet? Stuur dan een mail aan customercare@help.lexa.nl.

Let op: als je je profiel alleen opschort wordt je profiel onzichtbaar, maar blijft je abonnement gewoon doorlopen. Kies dus echt voor account verwijderen, als je je profiel definitief wilt uitschrijven en opzeggen.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Ourtime is een betrouwbare en interessante site als je op zoekt ben naar dating voor mannen van boven de 50 en dating voor vrouwen boven de 50. Op sommige andere 50 plus datingsites zie je nog wel eens dat ook jongere mensen zich kunnen inschrijven, maar bij deze dating website is de lat echt op 50 jaar gelegd.

Ben je jonger, dan kan je je niet aanmelden, of je moeten liegen over je leeftijd dat je ouder bent en dat zullen niet veel mensen doen. Je verkeert dus in goed gezelschap omringd door leeftijdsgenoten die minimaal 50 jaar oud zijn en sommige leden zijn ook flink ouder, want ook 60 plus singles zijn tegenwoordig niet van plan de rest van hun leven alleen te blijven.

Wat wij als bijzonder positief ervaren aan deze datingsite, is het groot aantal functies wat gratis te gebruiken is, waaronder het volledig kunnen bekijken van iemands profiel inclusief alle foto’s zonder dat deze onscherp zijn gemaakt. Ook zijn we onder de indruk van de vele zoekfilters die je kan instellen, zodat je heel selectief een partner kan vinden. Hierbij geldt wel hoe meer filters je gebruikt, des te minder matches je zult hebben. Wees dus niet al te selectief.

Samenvattend kunnen we stellen dat Ourtime een uitstekende dating site is voor 50 plus singles.
Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Ourtime aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Ourtime review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Ourtime. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Ourtime schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste 50 plus datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.8 / 5. Aantal ervaringen: 6

Wees de eerste die een stem uitbrengt

1 reactie op “Ourtime reviews”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *