Relatieplanet dating


Relatieplanet is in september 2020 geheel vernieuwd. Een nieuwe website die moderner is en meer uitgebreid dan de vorige. Onze eerste indruk is, dat de site flink verbeterd is ten opzichte van vroeger en meer gratis functies heeft. Wel waren er nog een paar aanloop problemen op het moment dat wij de test deden, maar de nieuwe site was toen nog maar net online. Wij hebben de dating site flink onder de loep gelegd en getest. Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze relatieplanet review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de kosten en of er een kortingscode aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk.

Relatieplanet inloggen

Kan je echt niet wachten om de nieuwe site te zien. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Relatieplanet NL inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

relatieplanet inloggen

aanmelden voor dating en contact

redenen om te daten

Inschrijven en aanmelden

Het aanmelden bij relatieplanet vergt niet meer dan een kleine minuut. Het enige wat je hoeft in te vullen om gratis lid te worden is: een e-mailadres, een wachtwoord en je geboortedatum.

Meer dan dat is niet nodig. Je hoeft in eerste instantie niet eens je emailadres te bevestigen en kan al direct door naar de volgende stap.

In het volgende scherm word je verzocht je zoekvoorkeuren op te geven. Je geeft aan of je een man of vrouw bent en welke geslacht je zoekt. Tot onze grote verbazing kan je ook aangeven dat je naar een stel op zoekt bent. Dit is nieuw.

Meerdere opties aanklikken is helaas niet mogelijk. Je kan dus met één account niet naar meerdere geslachten op zoek zijn tegelijk. Daarnaast kan je je schijnbaar ook niet als stel inschrijven, want je moet ofwel een man ofwel een vrouw zijn. Dus hoe kan je dan op zoek gaan naar een stel, als die zich überhaupt niet kunnen inschrijven?
Of bedoelen ze met die 2 poppetjes dat je naar een man en/ of een vrouw zoekt. Het is niet heel duidelijk wat ons betreft. Zorg dan gewoon dat je zowel man als vrouw kunt aanklikken.

In de schermen daarna kan je wat meer informatie geven over jezelf zoals je opleidingsniveau, je religie, of je reeds kinderen hebt of (nog meer) kinderen wilt. Ook kan je aangeven wat je redenen zijn om te daten. Het viel ons op, dat je hier ook kunt kiezen voor seksueel contact. De tijd dat je bij relatieplanet alleen terecht kunt voor serieuze relaties, is dus gelukkig voorbij. Ook voor minder serieuze afspraken is het nu mogelijk om relatieplanet te gebruiken.

Vervolgens komen er nog een aantal mogelijkheden om wat meer informatie over jezelf te geven. Heel handig is, dat er aan de hand van wat simpele vragen die je invult, geheel automatisch een deel van je profieltekst voor je wordt geschreven. Dit kan je uiteraard wel aanpassen, maar bij ons is het prima verwoord en laten we de voorgestelde profieltekst online staan.

Onze conclusie is dat het aanmeldproces zeer makkelijk gaat. Veel vragen en zaken zijn gelukkig niet verplicht. Indien je nog geen profielfoto wil uploaden, is dat geen enkel probleem. Iets wat we overigens niet adviseren, maar het is wel makkelijk indien je even snel een account aan wil maken en zo snel geen leuke profiel foto bij de hand hebt.

Direct zoeken naar singles

Relatieplanet is één van de grootste, zo niet de grootste datingsite van Nederland en België. Eenmaal aangemeld kan je direct op zoek naar leuke single vrouwen en vrijgezelle mannen die ook dating en contact op hun wensenlijstje hebben staan.

Het werkt heel eenvoudig. Klik in het bovenmenu op zoeken en afhankelijk van jouw voorkeuren en filters krijg je overzichtelijk een resultaat van duizenden vrouwen of mannen die matchen met wat jij zoekt. De filters zijn direct aan te passen, zodat ook de zoekresultaten gelijk veranderen.

Leuke dating singles zoeken

In de foto hieronder zijn de dating profiel foto’s onherkenbaar gemaakt door ons. Op relatie planet zelf, kan je ze wel gewoon volledig herkenbaar zien.

relatieplanet direct op zoek naar singles

Gratis Relatieplanet lidmaatschap

Bij relatieplanet kan je jezelf gratis aanmelden en je kan ook gewoon gratis lid blijven zolang je wilt. Je bent dan, zoals zij dat noemen: “Basic Lid”. Als (Basic) gratis lid kan je alle profielen bekijken en mag je twee gesprekken starten met andere leden. Je kan dus als gratis lid zelf het initiatief nemen om met een beperkt aantal leden (twee) te communiceren. Daarnaast kunnen betaalde leden, jou te allen tijde benaderen. Dus het hoeft niet bij die twee dating contacten te blijven.

Betaald lidmaatschap

relatieplanet premium versus gratis lid

Gratis lid versus premium lid

Als je bij relatieplanet een abonnement neemt, dan ben je een premium lid. Met deze status heb je veel meer mogelijkheden dan met een gratis relatieplanet lidmaatschap.
De belangrijkste features zijn dat je naar iedereen berichtjes kan sturen en met alle leden kan chatten, dus ook met de gratis dating site members. Ook kan je zien welke leden naar jouw profiel hebben gekeken. Van alle members kan je alle foto’s zien en je kan instellen in je profiel wie jou mag benaderen. Korting op events, zoals het Relatieplanet feest is daarnaast een leuke extra.

Zie de foto hiernaast voor de volledige opsomming welke extra functies je hebt als premium lid bovenop de gratis membership functies.

Kosten Relatieplanet

relatieplanet kosten

Prijzen abonnement 2020

De prijzen van de het abonnement bij Relatieplanet zijn als volgt:
Voor 1 maand betaal je € 24,95 per maand
Voor 3 maanden betaal je € 14,95 per maand *
Voor 6 maanden betaal je € 9,95 per maand *

In totaal betaal je in één keer:
Bij 1 maand € 24,95 totaal
Bij 3 maanden € 44,85 totaal *
Bij 6 maanden € 59,70 totaal * (goedkoopste optie)

* Als je langer dan 3 maanden lid blijft, betaal je nog maar 14,95 bij elke maand verlenging.

Aanbieding Relatieplanet kortingscode

Op internet komen wij regelmatig diverse sites tegen die een kortingscode beloven. Deze zogenaamde aanbieding blijkt bij elke site die we proberen niet te werken. Nep dus. Tevens kregen we in een aantal gevallen een melding terug van onze virusscanners, dat de website malware probeerde te installeren.

Wij raden je daarom aan bepaalde sites niet te bezoeken. Relatieplanet hanteert niet vaak een aanbieding of kortingscode, dus het heeft weinig zin om daar op te wachten. Als je nu op zoek bent naar een date, adviseren we je niet te wachten, op iets wat misschien niet gaat komen en direct te beginnen met daten.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van een kortingscode of speciale actie die wel werkt, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere de bereikbaarheid van de klantenservice van relatieplanet.

Aantal leden

Relatieplanet geeft aan dat er ruim 1,6 miljoen singles zich hebben ingeschreven in 16 jaar tijd, waarvan er op dit moment zo’n 77.000 actief zijn en daar zitten altijd meer dan voldoende leuke singles tussen.

Verhouding man / vrouw

Hierover kunnen we geen informatie terugvinden. Van onze redactie zijn zowel een man als vrouw lid geworden en in de zoekresultaten lijkt het dat de verdeling tussen vrouw en man redelijk rond de vijftig procent zit.

Betalen

Je kan op relatieplanet betalen met Ideal, Bancontact, VISA creditcard en Mastercard.
Ideaal werkt alleen voor mensen in Nederland en Bancontact alleen in België.

Klantenservice

De relatieplanet klantenservice is uitstekend bereikbaar.
Email: klantenservice@relatieplanet.nl
Telefoonnummer: 088 5052505
Dagelijks tussen 09.00 – 17.00

Website van het jaar

Relatieplanet heeft maar liefst 11 keer de award ontvangen van beste datingsite van het jaar. Voor het eerst in 2009 en de laatste keer was in 2019. Dat is een prestatie om trots op te zijn.

Voordelen relatieplanet

  • Beste datingsite van Nederland
  • Heel veel leden
  • Profiel is super snel gemaakt
  • Gratis app beschikbaar
  • Ook offline leuk bij events en feesten
  • Uitstekende klantenservice

Verbeterpunten

  • Nog niet alles werkt vlekkeloos na de update naar de nieuwe site in 2020. Als je aangeeft dat je alleen profielen wilt zien met foto, zie je toch soms wat profielen zonder foto.
  • Je kan moeilijk contactgegevens delen met anderen zonder betaald abonnement.

Relatieplanet App voor smartphone en tablet

Relatieplanet heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit dan wat je ter beschikking hebt op je mobile phone. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen.

Is Relatieplanet nep ?

Nee zeer zeker niet. Deze website bestaat al heel lang en er zijn via deze site al honderdduizenden echte contacten gelegd. Ongetwijfeld zullen er ook een zeer klein aantal fake profielen tussen staan, maar zoiets valt nooit voor de volle 100% tegen te gaan.

Opzeggen Relatieplanet

Mocht je niet tevreden zijn over relatieplanet, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je je nieuwe liefde of genoeg leuke losse contacten hebt gevonden, dan kan je eenvoudig relatieplanet opzeggen.

1. Klik rechtsboven op je profielfoto (d.w.z. als je er één hebt geupload, anders op het profiel icoontje)
2. Klik in het menu wat vervolgens openklapt op de link “Algemene instellingen”
3. Je komt dan als het goed is bij “Persoonlijke gegevens”, zo niet klik daar dan op.
4. Bij abonnementengegevens zet je “Automatisch verlengen” op “Nee” (bij een gratis abonnement staat dat standaard op “nee”).
5. Onderaan de pagina staat een link “Account verwijderen”, als je hierop klikt dan kan je je account voorgoed verwijderen.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Relatieplanet heeft al elf jaar de prijs van beste datingsite ontvangen. Dit is een feit waar niemand omheen kan. Daarnaast zijn er veel single dames en heren actief, waaruit je kan “kiezen”. Er zijn weinig tot geen nep profielen en het aanmaken van een gratis dating profiel kost weinig tijd. Heb je een probleem ergens mee dan is de klantenservice snel bereikbaar.

Wij hebben zelf de site ook meermaals uitgeprobeerd en gezien hoe makkelijk het is om een date te maken. Onze conclusie is dat dating via relatieplanet voor veel mensen goed kan werken en wij zijn van mening dat het een prima datingsite is.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over relatieplanet aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Relatieplanet reviews en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met relatieplanet. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij hun kan helpen om de voor hun beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Relatieplanet schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij de beste datingsite van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.8 / 5. Aantal ervaringen: 10

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *