Ematching dating voor hoger opgeleiden

De datingsite Ematching is een zeer klantvriendelijke dating site die in 1998 is opgericht. De website richt zich uitsluitend op vrouwen en mannen die een HBO of academische opleiding hebben gedaan. Het is dus met recht een datingsite voor hoger opgeleiden. Hierbij stellen ze niet de voorwaarde dat je deze opleiding met succes moet hebben afgrond. In theorie ben je dus al welkom, als je ooit in je leven een dag HBO onderwijs hebt genoten. In de praktijk hebben de meeste leden echter wel degelijk een Bachelor of Master Degree behaalt. Officieel is de schrijfwijze van deze datingsite overigens E-Matching, maar veel mensen laten het streepje weg. Op onze site gebruiken we ze beide termen door elkaar heen.

Wij hebben E-matching flink onder de loep genomen en goed getest. Hoe werkt de site? Hieronder lees je onze Ematching review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, actiecode of aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet te betalen.

Ematching inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Ematching inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

Ematching inloggen
E-matching inschrijven
Inschrijven gratis lidmaatschap

Inschrijven

Registreren bij Ematching is eenvoudig, niet tijdrovend en leuk om te doen

Meld je aan op de site door op de knop te klikken, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “Ematching gratis aanmelden”, of de grote knop of banner aan de rechterkant van deze pagina.
Je komt dan terecht op de blauwe pagina (zoals hiernaast afgebeeld). Dit is de (van de televisie reclames) bekende waslijn met twee kledingstukken die al meer dan tien jaar door E-matching wordt gebruikt om te adverteren op tv, internet en in kranten en weekbladen.

Wanneer je op de blauwe voorpagina van Ematching klikt op de oranje button, dan komt je terecht op de oranje/ gele pagina waar je echt kan gaan beginnen met je gratis lidmaatschap. Je moet hier uiteraard je geslacht opgeven en aangeven waar je naar op zoek bent. Als één van de weinige datingsites kan je hier ook opgeven dat je zowel een man als een vrouw zoekt. Veruit de meeste datingsites zijn niet zo flexibel en word je gedwongen hetero of gay te zijn. Bij E-matching kan je ook gewoon bi zijn.

In de schermen die daar op volgen, moet je vervolgens een aantal dingen over jezelf aangeven en waar je naar op zoek bent. Direct in het begin kan je ook precies specificeren in welke leeftijden je een partner zoekt. Dit zijn geen vaste waardes, ook hier is de ingave flexibel. Zoek je iemand tussen de 29 en 73 dan kan je dat ook als zodanig invullen. Ook heel prettig is dat je dit later eenvoudig weer kunt veranderen en dat dit niet is verstopt in moeilijk terug te vinden instellingen.

Bij opleidingsniveau valt er bij deze datingsite minder te kiezen. Het is ofwel academisch, ofwel HBO, ofwel allebei. Dat ze hiervoor kiezen is begrijpelijk. Ze zetten zich zelf in de markt als datingsite voor hogeropgeleiden en op deze manier dwingen ze min of meer af, dat er geen mensen lid worden die hier niet aan voldoen.

De rest van de aanmelding verliep ook soepel en snel. Het enige puntje dat ze nog zouden kunnen verbeteren is dat je bij drinker niet specifiek kunt kiezen voor iemand die drinkt. Het is “maakt mij niet uit”, of “drinkt niet”, terwijl je misschien juist op zoek ben naar iemand die wel drinkt, bijvoorbeeld omdat jij dat ook doet en graag een drinkmaatje hebt.

E-matching gratis lidmaatschap (passief lid)

Zodra je je profiel informatie hebt ingevuld moet je nog even jouw mail ophalen waarin je toegewezen paswoord staat vermeld voor je gratis lidmaatschap van E-matching. Daarna kan je inloggen en kom je in eerste instantie op een pagina terecht, die eruit ziet als een soort magazine (zie foto). Dit kan een beetje verwarrend overkomen, maar zodra je in het menu rechtsboven op mijn-eMatching klikt, dan zie je de verschillende mogelijkheden en opties van jouw gratis dating lidmaatschap. Een gratis lid heet op E-matching ook wel een passief lid en de gratis mogelijkheden vallen in zijn geheel niet tegen.

Zo kan je zoeken in vele duizenden dating profielen die matchen met wat jij zoekt. In ons geval waren dat er maar liefst 3991 en dat lijkt ons meer dan voldoende. Wat ook prettig is, is dat je direct aan de bovenkant een aantal belangrijke zoekinstellingen kunt wijzigen waaronder de leeftijd. Ook is er een knop met meer opties waarbij je nog veel meer zoekfilters kunt opgeven en heel uitgebreid kunt filteren op bijvoorbeeld haarkleur.

Van een persoon kan je niet alleen de hoofdfoto bekijken, maar ook alle eventuele extra foto’s die iemand heeft geüpload. Tenzij iemand expliciet heeft aangegeven onherkenbaar voor alle leden op de site te willen staan, maar de meesten hebben de foto’s wel herkenbaar staan (deze zijn door ons overigens hiernaast wel onherkenbaar gemaakt i.v.m. de privacy).
Ook heel fijn is dat je ook als gratis lid, gewoon je berichten kunnen lezen en een bericht kunt terugsturen als iemand jou een bericht heeft gestuurd.

e-matching gratis lidmaatschap

Ematching dating profielen zoeken
alle fotos bekijken dating profiel

Betaald lidmaatschap E-matching

E-matching actief lid betaald lidmaatschap

Passief lid versus actief lid

Bij E-Matching zijn al veel dingen gratis, zoveel eigenlijk dat het nauwelijks nodig lijkt een betaald lidmaatschap te nemen om een zogenaamd actief lid te worden.

Er is precies één reden waarom je dat wel zou moeten willen en dat is om zelf echt actief lid te kunnen zijn. Want met een gratis lidmaatschap ben je inderdaad passief en ben je 100% afhankelijk van andere actieve leden, die wel hebben betaald voor een lidmaatschap bij Ematching.

Met een gratis lidmaatschap kan je weliswaar eventuele berichten lezen die je ontvangt van andere leden en je kunt daar zelfs als gratis passief lid op reageren, maar je kunt zelf geen enkel initiatief nemen om iemand een bericht te sturen die jij leuk vindt. En het zijn uiteraard de meeste leuke leden die jou waarschijnlijk geen bericht zullen sturen, omdat ze veel te druk zijn met het beantwoorden van leden die wel de moeite hebben genomen actief lid te worden.

Kortom, wil jij serieus genomen worden op deze datingsite en het initiatief kunnen nemen om iemand een bericht te sturen, dan is er maar één goede keuze en dat is om zelf een betaald lidmaatschap te nemen.

Echter dit is uiteraard niet verplicht en geheel aan jou. Je kunt je ook gewoon gratis inschrijven en gratis lid blijven zolang je wilt en wellicht vindt jouw droompartner jou wel, dat wil zeggen als hij of zij niet wordt weggekaapt door iemand anders die wel actief lid is.

Ematching korting

Ematching heeft op dit moment een aanbieding in de vorm van één maand gratis. Deze korting hebben ze vaak. Mocht er geen voordeel of aanbieding zijn op dit moment en je ziet nu een leuke partner op de website, dan raden we je aan niet op een korting te wachten, want dan is dat persoon mogelijk al door een ander iemand versiert.
Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties van Ematching of andere datingsites, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Ematching kosten

Ematching kosten

Prijzen lidmaatschap 2021

De kosten van Vip toegang bij Ematching zijn als volgt:
1 maand € 19,95* per maand
3 maanden € 16,65* per maand (meest populair)
6 maanden € 13,33* per maand
9 maanden € 11,11* per maand (beste maandprijs)

Je betaalt:
Bij 1 maand € 19,95* totaal
Bij 3 maanden € 49,95* totaal
Bij 6 maanden € 79,95* totaal
Bij 9 maanden € 99,95* totaal

* Let op de vermelde prijzen zijn nog exclusief een eventuele extra gratis maand. In dat geval krijg je dus nog een extra maand cadeau en gelden de volgende termijnen, 2, 4, 7, 10 maanden. De gemiddelde maandprijs is in dat geval nog lager, want de totaal prijzen blijven gelijk. Bij 10 maanden bijvoorbeeld, zou je dan nog maar € 9,95 per maand betalen. Een leuke korting dus.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Ematching en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

De website geeft geen helderheid over het precieze aantal leden van E-matching. Het zullen er zeker niet zo veel zijn als op een site als Parship, maar dat komt omdat Ematching een hele specifieke doelgroep heeft. Wij zochten op dames tussen de 29 en 50 in de omgeving Den Bosch en hadden al 4000 matches, dus de hoeveelheid leden is meer dan voldoende.

Verhouding man / vrouw

Ook over de leden verhouding tussen mannen en vrouwen worden door Ematching geen cijfers bekend gemaakt. Bij soortgelijke dating sites voor hogeropgeleiden ligt de verhouding vaak rond de 50%. Vaak zijn er net een procentje meer vrouwen lid dan mannen. Maar zijn het vaker de mannen die voor een betaald abonnement kiezen. Het blijven jagers 🙂

Betalen

Er zijn meerdere betalingsmogelijkheden op Ematching, te weten: iDeal, de creditcards Mastercard en Visa en een handmatige overschrijving via de bank. In het laatste geval duurt het meestal wel wat langer voordat je profiel actief is.

Klantenservice / Contact

Je kunt de klantenservice van E-matching.nl op de volgende manieren contacteren voor klachten, vragen en support.

Site: via contact formulier
Email: info@e-matching.nl
Telefoonnummer: 024-3789706

Overige Bedrijfsinformatie

Focus Internet BV / e-Matching
KvK-nummer: 10145368
BTW-nummer: NL809883132B01
Opgericht in 1998
Adres: Plein1944 73, Nijmegen
Post adres: Focus Internet BV
Postbus 611
6500 AP Nijmegen

Voordelen Ematching

  • Snel inschrijven
  • Klantvriendelijke, transparante, flexibele datingsite
  • Zeer veel gratis functies
  • Gratis berichten lezen en beantwoorden
  • Lid van thuiswinkel waarborg
  • Je kan op zoek zijn naar een man en vrouw tegelijk
  • Gratis uitgebreid zoeken, ook op trefwoord.

Nadelen / Klachten

  • Geen goede FAQ op de site
  • Onduidelijk hoeveel leden Ematching heeft

Ematching App voor smartphone en tablet

Ematching heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel wat meer functionaliteit dan wat je ter beschikking hebt op je mobile phone en de site werkt ook veel sneller. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen. Er is overigens ook een prima werkende mobiele versie van de site, zonder dat je een app hoeft te installeren.

Is Ematching nep of betrouwbaar?

Ematching is zeker geen nep website en is al jarenlang (sinds 1998) een betrouwbare datingsite.

Ze zijn ook zeer open over wie ze zijn en transparant over de personen achter de datingsite. Er is zelf een pagina met foto’s van de eigenaar en de belangrijkste personeelsleden.
Ook zijn ze aangesloten bij het thuiswinkel waarborg, hetgeen altijd een groot pluspunt is.

Overigens bovenstaande wil niet zeggen dat er totaal geen nep profielen kunnen voorkomen op E-matching. Het is een datingsite waar mensen zich 100% gratis kunnen inschrijven en dat betekent dat de drempel om een fake profiel aan te maken ook klein is. Maar wij ontvangen zelf geen serieuze klachten over veel neppe of fake dating profielen bij deze gerenommeerde datingsite.

Profiel Ematching uitschrijven en account verwijderen

Mocht je niet tevreden zijn over Ematching, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden dan kan je je eenvoudig bij E-matching uitschrijven en je account verwijderen.

1. Klik rechts boven op “Mijn-Ematching”.
2. Klik daarna op “Mijn profiel”.
3. Onderaan de volgende pagina klik je op “Uitschrijven”.
4. Zet een vinkje bij: “Ja, verwijder mijn inschrijving en profiel”.
5. Klik daarna op de oranje knop “Uitschrijven ->”.

Let op: er is bij deze datingsite geen bedenktermijn bij het opzeggen. Zodra je opzegt is je profiel ook echt weg en kunnen jouw gegevens niet meer hersteld worden.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting Ematching

Ematching is een prettige datingsite die gratis bijna net zoveel biedt als wanneer je een betaald abonnement neemt. Het enige verschil is, dat je met een betaald abonnement zelf het initiatief kunt nemen om iemand te mailen, terwijl je als gratis lid moet wachten tot iemand jou een bericht stuurt, waarop je dan vervolgens wel geheel gratis kunt antwoorden.

Het bedrijf achter E-matching is professioneel en heeft een zeer klantgerichte instelling. Dit blijkt ook als je op de site bezig bent, bijvoorbeeld uit het feit dat er goed is nagedacht over hoe de website zou moeten functioneren. In de praktijk vertaalt zich dit in een flexibele omgeving, waarbij veel mogelijk is, ook voor gratis leden.

Het aantal leden is weliswaar onbekend, maar als je een zoekopdracht geeft, blijkt dat je meer dan genoeg potentiële partners hebt om uit te kiezen. Het zijn er in ieder geval veel te veel om allemaal een bericht te sturen. Gelukkig zijn er vele gratis zoekfilters waarmee je goed kunt filteren, zodat je jouw ideale levenspartner makkelijker kunt vinden.

Wij zijn van mening dat E-Matching een uitstekende datingsite is voor hoger-opgeleiden en kunnen deze dating site van harte aanbevelen. In eerste instantie kan je je als gratis lid inschrijven en mocht je de behoefte krijgen om zelf bepaalde leden aan te schrijven, dan kan je lid worden voor een zeer schappelijke prijs.

Jouw Ematching review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Ematching. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Ematching schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de leukste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 5 / 5. Aantal ervaringen: 10

Wees de eerste die een stem uitbrengt