Gratis datingsite Lockgenoten.nl

In dit artikel over een gratis datingsite die we graag met je willen delen, hanteren we een andere aanpak en format dan in alle andere reviews. Dit heeft vier redenen die hieronder staan benoemd. We raden je aan de tekst op deze pagina eerst te lezen, voordat je je daar aanmeldt zodat je weet wat je te wachten staat, want het is een ander concept dan de traditionele datingsites hebben en het mooiste is het kost helemaal niets!
Sla je ons advies in de wind en wil je je wel gelijk inschrijven, dan kan je via de volgende link direct beginnen op deze gratis datingsite.

De vier redenen dat we deze datingsite anders beschreven zijn:

1. Echt gratis datingsite

Ten eerste omdat het een volledig gratis datingsite betreft, we hoeven dus niets over de kosten te schrijven (want die zijn er niet) en dus ook niet over het verschil tussen een gratis lidmaatschap en een premium lidmaatschap, want dat is hier dan ook niet van toepassing en ook het zoeken naar een aanbieding is niet aan de orde.

2. Nieuwe dating site

Ten tweede is het een site die net bestaat, er is dus nog nauwelijks historie en er zijn geen ervaringen waarover we kunnen schrijven. Er valt dan ook niet veel zinnigs te zeggen over het aantal leden, maar als het gratis is dan zullen er snel veel inschrijvingen komen. En we hebben begrepen dat het ook levenslang gratis blijft voor iedereen die nu lid wordt

3. Tijdelijke naam?

Ten derde omdat de naam van de site waarschijnlijk een tijdelijke naam heeft en later mogelijk wordt vervangen door een andere naam. Dit heeft alles te maken met de lockdown.

De naam van de site is namelijk lockgenoten.nl. Dit is een woordspeling van de woorden lockdown en lotgenoten. En dat geeft precies weer waar deze gratis datingsite voor staat. Alle mensen ondergaan op dit moment hetzelfde lot. Iedereen verkeert momenteel in dezelfde vervelende omstandigheden en situatie als bijna alle andere mensen door de lockdown.

Een verplichte lockdown die eindeloos lang lijkt te duren en zelfs een avondklok, waardoor je verplicht binnen zit. Dit alles gaat ten koste van je sociale leven en dat is waar deze gratis contact site een behoefte probeert te vullen voor mensen die het contact met andere mensen als een gemis ervaren.

Lockgenoten is een prima naam voor dit moment, maar als de Corona pandemie is afgelopen dan is het goed mogelijk dat de site verder gaat onder een andere naam. En die blijft dan nog steeds levenslang gratis voor de mensen die al lid zijn.

4. Contact site

Tot slot omdat het eigenlijk in de basis geen officiële datingsite is. Het is een contact site, maar je kan het zeker wel als datingsite gebruiken en biedt veel functionaliteit om te daten.

Echter in de eerste plaats is/ was het bedoeld als een gratis webcam chat, waar je met anderen in contact kan komen om te praten over de lockdown of omdat je je door die lockdown een beetje eenzaam voelt en behoefte hebt op een veilige manier nieuwe sociale contacten op te doen of bestaande contacten te onderhouden.

Voor de chat heb je helemaal geen account nodig, je kan er zo op met één muisklik. Maar een profiel maken is wel mogelijk. Zo kan je deze contactsite ook gebruiken als datingsite, want het heeft genoeg functionaliteit aan boord om te zoeken naar andere leden die op zoek zijn naar een partner.Wat is lockgenoten?

Laten we beginnen om te zeggen wat het niet is.

Het is geen traditionele datingsite die lijkt op alle andere datingsites, zoals deze op datingexpert staan beschreven. Het is duidelijk een ander en breder concept. Maar wat is het dan wel?

gratis datingsite

Gratis webcam chat en tekst chat

Op lockgenoten kan je geheel gratis chatten en webcam chatten. Dit kan je doen met behulp van het toetsenbord waarbij je de site gebruikt als tekst chat, maar je kan dit ook doen met behulp van audio en/ of video en dan spreek je van een webcam chat.

Hierbij kan je de webcam van je laptop of de camera van je telefoon gebruiken. Een combinatie van tekst chat en webcamchat is ook mogelijk.

gratis webcam chat

Het fijne van deze chat is dat je jezelf niet verplicht hoeft te registreren om deze te gebruiken. Je kan direct chatten zonder registratie, gewoon een willekeurige chatnaam intypen op Enter drukken en dat moment zit je al in de chat, een groepschat wel te verstaan.

Je hebt dus ook geen uitnodiging nodig of speciale URL. Dit betekent dat iedereen op elk moment kan inloggen en dat is een groot verschil met de videobel diensten, waar je doorgaans alleen naar binnen kan, als je er wat te zoeken hebt en je bent uitgenodigd.

Het grote voordeel van de publieke toegankelijkheid van lockgenoten is dat je allerlei mensen kunt tegenkomen die je helemaal niet kent. Dit in tegenstelling tot de webcam meetings op Zoom, waarbij je vaak alleen wordt uitgenodigd als je deel bent van een bepaald gezelschap. Zoals bijvoorbeeld dat je een werknemer bent bij een bedrijf en bent uitgenodigd voor een overleg met je collega’s, of dat je met een bestaande vriendenkring een meeting hebt ingepland. Deze mensen ken je allemaal al en er zullen weinig nieuwe contacten tussen zitten.

Op lockgenoten zal je juist wel veel nieuwe contacten en nieuwe vrienden kunnen maken. Deze site is publiek toegankelijk en je weet nooit van tevoren wie je gaat tegenkomen, net zoals je dat niet weet als je een willekeurige bar inloopt. Zo kan je dus echt andere mensen leren kennen.

Met vrienden afspreken is uiteraard ook mogelijk op deze site. Je kan een aparte kamer aanmaken, waar jij met je vrienden gaat zitten. Je kan zelfs een wachtwoord zetten op die kamer, die je dan alleen aan je vrienden geeft, zodat je lekker ongestoord en met meer privacy kunt chatten met elkaar via de webcam of via de tekst chat. Maar dan mis je dus wel de voordelen dat je onbekende mensen tegen kan komen en dat is nu eigenlijk juist het leuke van deze site. Dus we raden niet aan om dat continue te doen, maar het kan wel, indien je daar behoefte aan hebt.

Ook kan je de aparte kamers (met of zonder paswoord) gebruiken om iemand beter te leren kennen die je net hebt ontmoet op die site. Zo heb je even een moment met zijn tweetjes.

Gratis dating en contact profielen

Daarnaast heeft de site ook de mogelijkheid een profiel aan te maken. Ook dit is geheel gratis.

Je kan het zien als een contactprofiel maar je kan het prima gebruiken als dating profiel, want je kan precies aangeven waarnaar je op zoek bent en allerlei zaken over je zelf invullen, waar anderen dan ook weer op kunnen zoeken. Ook kan je kosteloos contactadvertenties plaatsen op de site.

gratis dating contact profielen

Maar het is ook mogelijk deze profielen te gebruiken om vriendschappen te zoeken, die helemaal niets te maken hebben met het zoeken naar een levenspartner. Het is dus een combinatie van dating profielen en contact profielen.

Voordelen Lockgenoten

  • 100% gratis dating, niets op de site kost geld
  • 100% gratis chatten en webcam chatten
  • De site blijft voor iedereen die nu lifetime member is ook echt gratis
  • Uitgebreide zoekmogelijkheden
  • Contact advertenties zetten
  • Onbeperkt foto’s uploaden
  • Blogs plaatsen

Nadelen Lockgenoten.nl

  • Site is net gestart dus nog niet zo druk, maar blijft levenslang gratis voor mensen die nu lid worden, dus dat is de moeite van het aanmelden zeker waard.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Lockgenoten is een gratis contactsite die belangeloos is opgezet om mensen tijdens de Corona lock down de gelegenheid te geven nieuwe sociale contacten op te doen en te voorkomen dat ze vereenzamen.

Ook kan je de site gebruiken om nieuwe vrienden te maken.

Wij vinden dit een bijzonder leuk initiatief. De site is ook nog eens een keer volledig reclame vrij en je gegevens worden niet gedeeld met sponsors, dus er zitten geen commerciële bedoelingen achter.

Zoals gezegd is het niet louter een datingsite. De webcam chat is super leuk en heeft een hoop mogelijkheden. Ook in het profiel gedeelte komen we originele zaken tegen die op andere datingsites ontbreken, zoals het onbeperkt uploaden van foto’s en video’s, het plaatsen van tweets, gratis contactadvertenties zetten en het plaatsen van blogs.

Het zou leuk zijn als deze site een succes wordt en ook na de lockdown door kan gaan, want een echt gratis datingsite dat zie je niet veel meer tegenwoordig.

Wij zijn in ieder geval bijzonder enthousiast over de site en we hopen dat deze datingsite snel populair wordt.


Jouw Lockgenoten review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Lockgenoten. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Lockgenoten schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de leukste datingsites van Nederland.

Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 5 / 5. Aantal ervaringen: 1

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *