Lexa dating


Lexa.nl is één van de grootste datingsites van het land. Ze genieten een grote naamsbekendheid, want de site is al actief in ons land sinds 2002. De dating site heeft al voor talloze mannen en vrouwen een succesvolle date opgeleverd en er zijn al heel wat echte paren ontstaan door het gebruik van de website en app. Onder de leden zitten veel mensen in de leeftijdscategorie 30 plus. De site is voornamelijk bedoeld voor het zoeken van een serieuze relatie, maar als je gewoon alleen nieuwe mensen wilt ontmoeten, dan kan je tevens voor die optie kiezen. Dus ook indien je wat lossere contacten zoekt, is dat zeker niet onmogelijk. Er zijn zoveel leuke singles lid, dat er voor iedereen wel wat te kiezen valt.
Wij hebben de website flink onder de loep gelegd en getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Lexa review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting / aanbieding actief is. Een gratis Lexa membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

Lexa inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Lexa inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

lexa inloggen
lexa aanmelden
datingsite zoek voorkeuren

Lexa aanmelden datingsite

Voordat je kan inloggen bij Lexa en op zoek kan gaan naar leuke singles, heb je een leuk dating profiel nodig. Het aanmelden verloopt vlotjes. Een zogenaamde Lexa coach stelt jou de vragen, die jij vervolgens beantwoord.

Die coach is een virtuele dame (ook wel bekend als een chatbot), maar het geeft toch snel een vertrouwde indruk. Zoals gebruikelijk vraagt “zij” naar je geslacht, of je op zoekt bent naar een man of vrouw, je emailadres, geboortedatum en wachtwoord.
Na deze standaard vragen, komen de wat meer persoonlijke vragen en de vragen die specifiek bij deze datingsite horen. De presentatie daarvan is stijlvol.

Hiernaast zie je één van de vragen die uitsluitend over jouw persoon gaan. Zoals de vraag hoe lang je bent. Via een schuillat kan je jouw lengte aangeven. Een eenvoudige vraag, maar wel belangrijk om deze goed in te vullen, want later blijkt dat een lid ook heel gericht kan aangeven, aan welke minimale en maximale lengte zijn of haar partner moet voldoen. Je kan dus aangeven mijn partner moet tussen de 1.65 en 1.85 zijn. Heb jij ingevuld dat je 1.86 bent, dan val je voor dit persoon net buiten de boot, want je zal niet in de zoekresultaten van dit lid verschijnen.

Wat dat betreft is Lexa heel flexibel. Vaak zijn er op datingsites matching algoritmes actief die voor jou bepalen wat de beste keus is. Ben je zelf 40 dan zie je op andere datingsites vaak dat ze er een jaar of 8 bijtellen en aftrekken en daarbinnen wordt gezocht. Lexa komt ook met zo’n leeftijd voorstel, maar je kan dit direct bij het aanmelden zelf aanpassen, wat de leeftijd is waar naar je op zoek bent. Misschien val je net op wat jonger of ouder of maakt leeftijd jou weinig uit.

Bovenstaand voorbeeld lijkt vanzelfsprekend, maar er zijn meer voorbeelden. Op veel datingsites wordt ook gevraagd of je rookt. Indien jij niet rookt, hebben de personen die wel roken gelijk een paar minpunten en mogelijk verschijnen ze helemaal niet als partner voorstellen. Dit terwijl jij het misschien totaal niet erg vindt of iemand rookt. Een lid hier op de redactie rookt niet meer, maar vind het juist gezellig een vriendin te hebben die wel rookt. Zo geniet hij nog een beetje mee van deze gewoonte die hij wel heeft afgeleerd, maar stiekem nog steeds fijn vindt. Bij Lexa kan je dit soort zaken dus handmatig aangeven. Jouw voorkeur is belangrijker dan het zoveel mogelijk proberen te matchen van twee personen met gelijke eigenschappen. Dit heeft deze dating site goed begrepen.

Lexa gratis lidmaatschap

Zodra we klaar zijn met de vragen kunnen we kiezen voor een betaald lidmaatschap of een Lexa gratis membership. We kiezen om te beginnen uiteraard voor het laatste, want we willen eerst zien wat de site gratis te bieden heeft en dat valt ons in eerste instantie niet tegen. We kunnen alle profielen inzien. De foto’s zijn super scherp te bekijken. Niet alleen de eerste profielfoto ook alle andere foto’s van een lid zijn met een gratis abonnement te bekijken, alsmede veel profiel informatie. Voor de duidelijkheid: de foto hiernaast is door ons onscherp gemaakt, maar op de site zelf zijn alle dames en heren dus volledig zichtbaar.

Binnen niet al te lange tijd zien we dat onze eerste profiel bezoekers al binnen stromen. Op de meeste andere sites heb je deze mogelijkheid niet als gratis lid en heb je hiervoor een betaald abonnement nodig. We zijn dus blij verrast.

Dit blijkt echter toch te vroeg gejuicht, want het inzien van je bezoekerslijst is slechts een lokkertje. Zowel de namen als de foto’s zijn totaal onscherp en met geen mogelijkheid te ontcijferen wie dat geweest zou kunnen zijn. De foto hiernaast is in tegentelling tot de bovenste foto dus niet door ons bewerkt. De profielbezoekers worden onzichtbaar “getoond” op de website.

lexa gratis membership
Foto boven is door ons bewerkt zodat de mensen onherkenbaar zijn.
Dit geldt niet voor onderstaande foto, zo wordt deze op de site getoond.
bezoekers dating profiel

Betaald lidmaatschap

lexa abonnement

Gratis lid versus premium lid

De voordelen van een Lexa abonnement zijn groot ten opzichte van het gratis membership. Je kan nog uitgebreider zoeken (terwijl dit bij gratis al behoorlijk uitgebreid is), onbeperkt profielen inzien, zien wie in jou geïnteresseerd is, kortingen op Lexa events en uiteraard berichten sturen en lezen. Met een gratis abonnement kan je alleen berichten sturen naar premium leden. Op zich al niet verkeerd want bij veel datingsites kan dat niet, maar je zal altijd zien dat de persoon op wie jij verliefd bent geen premium lid is.

Aanbieding Lexa

Soms is er een aanbieding 1 maand gratis Lexa, maar die is op dit moment niet actief. Wil jij als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Lexa kosten

lexa kosten abonnement

Prijzen abonnement 2020

De prijzen van de het abonnement bij Lexa zijn als volgt:

Voor 6 maanden betaal je € 9,99 per maand (beste optie)
Voor 3 maanden betaal je € 16,99 per maand
Voor 1 maand betaal je € 24,99 per maand

Tussen de verschillende abonnementen zit geen verschil qua functies. Gezien de grote prijsverschillen vinden wij 6 maanden de beste optie. Je betaalt niet in één keer maar in maandelijkse termijnen van € 9,99.

Er wordt ook wel gesproken van de volgende namen van de verschillende abonnementen, (=membership pakketten): Basic, Discover, Unlimited en Unlimited + Control. Tijdens de betaling op de site komen we deze informatie niet meer tegen. Wel staan deze abonnementen nog benoemd in de FAQ, maar deze lijkt niet meer 100% up-to-date te zijn.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Lexa en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

De website Lexa geeft geen duidelijk beeld van het aantal leden wat ze hebben. Online dating review sites spreken van aantallen tussen de 1,2 en 1,9 miljoen, echter de bron hiervan wordt niet vermeld. Lexa meldt dat er al 324.000 singles succes hebben gehad via hun site, gebaseerd op een oud onderzoek uit voorjaar 2018. Dit zullen er inmiddels wel een flink stuk meer zijn.

Verhouding man / vrouw

De verhouding tussen man en vrouw wordt door Lexa niet openbaar gemaakt. Dit betekent waarschijnlijk dat de verhouding niet 50% is, anders hadden ze dit wel gecommuniceerd. Op zich is het voor een site die de omvang heeft van Lexa ook niet echt relevant, want er zijn zoveel leden, dat iedereen meer dan voldoende keus heeft om veel leuke singles te ontmoeten.

Betalen

Je kan op Lexa betalen met Ideal, Bancontact, PayPal en de creditcards Visa, Mastercard, American Express en Diners Club International. Tegenwoordig kan je ook bij 1 maand gebruik maken van Ideal, in het verleden was dat alleen mogelijk bij 3 en 6 maanden.

Klantenservice / Helpdesk

Lexa klantenservice is bereikbaar via.
Email: customercare@help.lexa.nl
Site: Via het contact formulier
Telefoonnummer: 020 8084775 of 020 5203880. Echter op dit moment zijn deze nummers niet in gebruik.
Brief adres: Postbus 10813, 1001EV Amsterdam, Nederland

Keurmerk Veilig Daten

Lexa beschikt over het keurmerk veilig daten. Dit betekent dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Daarnaast beschikken ze over het certificaat van de Ecommerce Europe Trustmark en het Thuiswinkel waarborg. Betrouwbaarheid staat bij Lexa voorop.

Voordelen Lexa

  • Prima datingsite met volop keuze
  • Partnerkeuze is zeer flexibel in te stellen
  • Super uitgebreide filter mogelijkheden bij het zoeken
  • Abonnementen per maand betaalbaar zonder toeslag
  • Zeer grote datingsite
  • Veel functies

Nadelen / Klachten

  • Staan wat spellingsfouten op de site
  • Klantenservice is niet altijd even snel met reageren
  • De FAQ helpvragen zijn slecht navigeerbaar

Lexa App voor smartphone en tablet

Lexa heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores voor extra problemen kan zorgen.

Is Lexa nep ?

Nee Lexa is niet nep. Op internet komen we wel reviews tegen over mogelijke fake profielen, maar dat soort berichten vind je over elke datingsite, die ook gratis profielen aanbiedt. Nep profielen zijn nooit 100% te voorkomen. Lexa is naar eigen zeggen 24/7 actief om fake leden tegen te gaan. Ze roepen ook iedereen op verdachte dating profielen direct te melden aan het toezichtsteam. Dit kan onder andere door bovenaan de pagina te klikken op de cirkel met drie bolletjes. Op deze wijze kan je een Moderator waarschuwen. Daarnaast heeft Lexa zoals hierboven vermeld, diverse certificaten waaronder die van veilig daten.

Opzeggen Lexa

Mocht je niet tevreden zijn over Lexa, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden of genoeg leuke losse contacten hebt ontmoet, dan kan je eenvoudig je Lexa premium of gratis lidmaatschap opzeggen.

1. Klik rechts bovenin het menu op je foto of foto pictogram
2. Klik “Mijn account”
3. Klik links onderaan op “Mijn profiel verwijderen” of mijn account opschorten als je even onzichtbaar wil zijn
4. Geef je wachtwoord in, in het scherm wat als pop up verschijnt.
5. Vervolgens kan je account opzeggen en je profiel verwijderen.

Kom je er niet uit of werkt het niet? Stuur dan een mail aan customercare@help.lexa.nl.

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting

Lexa is een zeer uitgebreide website en dingt mee naar de titel voor de grootste datingsite. Er zijn veel singles actief die op zoek naar een date, of om nieuwe mensen te leren kennen Het inschrijfproces gaat snel ten opzichte van andere sites. Je hebt dan misschien een wat minder automatische matchmaker functie, maar daarentegen kan je zeer uitgebreid zoeken. Veel uitgebreider dan op de meeste andere datingsites en dat ervaren wij als zeer prettig. Er wordt niet alleen gekeken naar wat jullie samen als overeenkomstige eigenschappen hebben, maar vooral naar wat jou aantrekt in een potentiële date of vaste partner. Dat hoeft niet automatisch iemand te zijn die hetzelfde in elkaar zit als jou en van precies dezelfde dingen houdt.

Mocht je het principe van automatische matchmaking je juist meer aanspreken dan kan je terecht op zustersite Lexamore. Verder viel ons op dat er veel extra functies zijn zoals de Lexa badge voor gentlemans, de online datingcoach, de boost, het incognito surfen (waarmee je onzichtbaar de profielen kunt bezoeken) en de shuffle. Voor sommige van deze functies moet overigens wel extra kosten worden gemaakt bij Lexa. Het zijn leuke extra tools, om eens uit te proberen of om mee te spelen, maar verder absoluut niet nodig om een leuke single te ontmoeten.

Behalve dat de klantenservice soms niet zo vlot reageert en dat de helpfunctie niet handig navigeert, hebben wij weinig negatieve punten kunnen vinden aan deze dating website. Wij vinden het een uitstekende datingsite voor mensen die op zoek zijn een date of een serieuze relatie.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Lexa aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Lexa review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Lexa. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Lexa schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.6 / 5. Aantal ervaringen: 11

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *