Be2 datingsite


Be2 is een zeer grote internationale datingsite welke voornamelijk bekend staat om matchmaking tussen singles die op zoek naar een dating partner voor een serieuze relatie. Met ruim 16 miljoen leden in meer dan dertig landen welke zich bevinden in alle werelddelen, kan je niet snel om deze grote dating site heen, als je een partner wilt vinden voor een langdurige relatie. Volgens eigen zeggen schrijven zich dagelijks tussen de 20 en 24 duizend nieuwe leden zich wereldwijd in en dat zijn indrukwekkende aantallen. Let goed op de schrijfwijze: het is Be2, dus geen B2 of Bee2, zoals we ook vaak tegenkomen in e-mails die wij ontvangen. Dit is met name belangrijk wanneer je dat intypt in je browser of bij Google, want dan kan je zomaar op een erg foute site belanden. Via de linken op onze site kom je altijd bij de juiste site terecht.

Wij hebben Be2 flink onder de loep genomen en goed getest. Hoe werkt de site? Is deze website de beste datingsite van het jaar? Hieronder lees je onze Be2 review. Deze review omvat de grootste gratis dating site en contact app test in zijn soort. Lees ook beoordelingen en ervaringen van anderen. Ontdek de prijzen en tarieven en of er een korting, actiecode of aanbieding actief is. Een gratis membership is sowieso altijd mogelijk, dus je hoeft niet gelijk te betalen.

Be2 inloggen

Heb je niet zoveel zin om deze review te lezen en kan je niet wachten om naar de site te gaan. Gebruik dan de knop hieronder. Je kan dan direct bij Be2 inloggen, of jezelf aanmelden voor een gratis lidmaatschap.


Foto’s aanmelding

In de meeste gevallen zijn de foto’s op onze site aanklikbaar. In die gevallen wordt een grotere afbeelding getoond.

be2 inloggen datingsite

be2 review en ervaringen

aanmelden als single

Aanmelden en inloggen

Het aanmelden en inloggen bij Be2 gaat relatief snel, zeker als je je realiseert, dat er ook een persoonlijkheidstest in verwerkt zit.

De eerste stap is om naar de juiste site te gaan en dat kan door de knop te klikken, die precies boven deze alinea zichtbaar is, waarop staat “Be2 gratis aanmelden”, of de grote knop of banner aan de rechterkant van deze pagina. Via deze knop kom je op de aanmeld pagina waar je gratis een profiel kunt aanmaken.
Geef hier aan welke geslacht je zelf hebt en naar welk geslacht je op zoek bent (gay contact is ook mogelijk) en je inschrijving kan direct beginnen.

Na het invullen van wat persoonlijke gegevens kom je snel in de vragenlijst, die onderdeel is van de persoonlijkheidstest. De vragen zijn op zich eenvoudig te beantwoorden met in de meeste gevallen een multiple choice keuze, waarbij slechts twee mogelijkheden zijn. En dat is soms jammer, want het zijn nou niet altijd direct keuzes die elkaars tegenpool zijn. Gelijk bij de eerste vraag zouden we best willen kiezen voor iemand die vol verrassingen zit en tegelijkertijd ook zelfverzekerd en evenwichtig is. Die karakter eigenschappen hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar je kan er helaas maar één kiezen.

Wat ons nog meer stoort zijn de soms nogal gebrekkige of niet kloppende Nederlandse zinnen. Wat betekent: “ik als met realiseer dat ik verliefd word dan”. En dat te bedenken, dat het antwoord op deze onbegrijpelijke vraag meeweegt in mijn partner selectie! Straks mis ik mijn grote liefde als ik hier een verkeer antwoord geef en dat allemaal vanwege een slechte vertaler die nogal slordig te werk is gegaan. Oké we overdrijven expres een beetje, maar dit is wel amateuristisch van zo’n groot internationaal bedrijf.

Met 225 verschillende medewerkers in dienst (volgens eigen opgave), is er niet één iemand die dit is opgevallen? Ook in één van de 3 antwoorden die bij deze vraag horen, gaat het mis en staat er een flinke taalfout. Op dit punt scoort Be2 een dikke onvoldoende. Ongetwijfeld staan er op onze site ook fouten, maar wij vragen geen geld voor onze diensten.

In de schermen die daarna volgen krijg je de gelegenheid meer aan te geven over jezelf en welke kwaliteiten en karakter eigenschappen je graag wilt zien bij jouw dating partner. Het is overigens niet zo, dat al jouw wensen voor de volle 100% zullen worden meegenomen in de match resultaten. Uiteraard worden jouw voorkeuren zoveel mogelijk gerespecteerd, maar zo nu en dan zal Be2 jou ook matches presenteren die daar net een beetje van afwijken. Dit vinden wij een goede beslissing, anders wordt het te voorspellend en nu blijft het ook spannend.

Het invullen van de vragen en het doorlopen van de persoonlijkheidstest gaat verrassend snel in vergelijking met andere dating sites die ook vergelijkbare testen hebben. Wij hebben dan ook de indruk dat de test op Be2 minder diepgravend is dan bij bijvoorbeeld Parship. Voordeel is dan wel dat je geen twintig minuten bezig bent, alvorens je klaar bent met je profiel aanmaken. Er is hier dus gekozen voor een balans tussen de hoeveelheid tijd die je bezig bent met het maken van je profiel en de kwaliteit van de test en daar valt wat voor te zeggen. Het duurde dan ook ongeveer een minuut of zes om het hele aanmeld proces af te ronden en dat is best snel.

Be2 gratis lid

Het duurde even voor we onze draai gevonden hadden op Be2. In eerste instantie dachten we dat we helemaal niets konden met onze gratis dating profiel, maar dat bleek niet te kloppen. In het menu bovenin zie je o.a. “wie is online”. Als je daarop klikt en daarna een profiel kiest om te bekijken, loop je al snel tegen een betaalmuur op. Als je echter kiest voor contacten en dan een profiel aanklikt, krijg je wel de profiel informatie te zien van de dame of heer die je geselecteerd hebt. De foto’s zijn helaas wel geblurt dus niet goed zichtbaar, maar je kan wel alle informatie van dit persoon helemaal bekijken.

Wat heel leuk is aan Be2 zijn de zogenaamde ijsbrekers / ijsbrekende vragen. Je kan deze zelf instellen in je profiel en kan daarbij kiezen uit vele tientallen voor gedefinieerde zaken, zoals bijvoorbeeld: “Hou je ervan om te sporten met je partner”. Of “je partner beschadigt je auto, hoe reageer je”. De meeste vragen zijn vrij luchtig, maar er zitten ook wel hele serieuze tussen, zoals: “Wil je graag meer kinderen”.

Dat laatste is wat ons betreft geen vraag, die je aan iemand stelt die net voor het eerst je profiel bezoekt. Los daarvan zijn de meeste vragen inderdaad geweldige ijsbrekers, die in de praktijk veel succes hebben.

Van de hele reeks vragen waaruit je kan kiezen, kan je er drie selecteren. Meer zou op zich wel leuk zijn, maar aan de andere kant moet het ook geen kruisverhoor worden, dus we begrijpen de keuze van Be2 voor het beperkte aantal. Om deze vragen op je profiel te tonen, hoef je ze alleen te selecteren en niet te beantwoorden. Dat laatste doet degene die jouw profiel bezoekt door te klikken op: “Breek het ijs”, welke bovenaan iemands profiel staat, vanuit gaande dat dit persoon dit aan heeft gezet. Op deze wijze leg je super makkelijk contact en krijg je ook gelijk indruk hoe iemand staat tegenover zaken, die voor jou mogelijk van belang zijn.

Wat je verder nog kan met een gratis profiel, is onder andere gebruik maken van allerlei instellingen zoals de zoekinstellingen, waarin je gebruikers uitgebreid kunt filteren. Je kan gratis zoeken op leeftijd, lengte en diverse andere zaken, waaronder iemands figuur. Dat laatste vinden wij altijd wel belangrijk. Automatisch matchmaking is leuk, maar als je op mollig valt en niet van slank houdt of vice versa, dan valt mogelijk de helft al af, dus wij vinden het een goede zaak als je daarop handmatig kunt zoeken.

Be2 contactsuggesties

gratis ijsbrekers ijsbrekende vragen
De ijsbreker functie die in de praktijk echt goed werkt, is een makkelijke manier om met iemand in contact te komen en kan ook door een gratis lid worden gebruikt. Dit geldt zowel voor het instellen als beantwoorden van de vragen. We raden iedereen aan om dit te activeren en ook actief te gebruiken bij andere leden.
be2 gratis lid

zoeken naar dating partners

Betaald lidmaatschap

be2 premium lidmaatschap voordelen

Gratis lid versus volledig lid

Het Be2 gratis lidmaatschap is een leuke mogelijkheid om de datingsite goed te bekijken en om te ontdekken of er een geschikte serieuze kandidaat tussen zit om mee te gaan daten. Je moet het dus echt zien als een trial-lidmaatschap, die je zo lang gratis kan gebruiken als je wil. Hiermee kan je o.a. je profiel leuk inrichten, de persoonlijkheidstest doen, uitgebreid zoeken en alvast beginnende contacten maken via de leuke ijsbreker functie.

Zodra je echter een persoonlijk bericht naar iemand wil sturen, dan heb je een premium abonnement nodig. Behalve de hierboven genoemde functies heb je dan de volgende zaken tot je beschikking: je kan alle foto’s zien van de alle leden *, onbeperkt berichten ontvangen, onbeperkt berichten sturen, zien wie jouw profiel heeft bezocht, chatten en videobellen. Sommige zaken staan niet in de foto hierboven, maar wel op de website. Een voorbeeld hiervan is het video chatten welke pas recentelijk is toegevoegd aan de lijst met premium functies.

* Let op: Je kan alle foto’s zien met uitzondering van die foto’s die als anoniem zijn aangemerkt. Om de privacy te beschermen kunnen leden sommige foto’s vervaagd weergeven. In dat geval zal je een verzoek moeten doen om die onherkenbare foto’s te bekijken. Dit kan alleen met een premium abonnement. De meeste leden hebben overigens de foto’s wel zichtbaar staan voor andere premium leden.

Aanbieding Be2

Er is op dit moment helaas geen speciale aanbieding actief. Over het algemeen zijn er ook niet zo vaak Be2 aanbiedingen. Als je nu een leuke partner ziet op de website, dan raden we je aan ook niet op een korting te wachten, want dan is dat persoon mogelijk al door een ander iemand aan de haak geslagen. Wil jij toch als eerste op de hoogte worden gehouden van kortingen of speciale acties van Be2 of andere datingsites, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Be2 kosten

be2 kosten

Prijzen lidmaatschap 2020

De kosten van een lidmaatschap bij Be2 zijn als volgt:
3 maanden € 49,90 per maand
6 maanden € 29,90 per maand (meest populair)
12 maanden € 24,90 per maand (beste maandprijs)

Je betaalt:
Bij 3 maanden € 149,70 totaal
Bij 6 maanden € 179,40 totaal
Bij 12 maanden € 298,80 totaal

Bevalt de site je als gratis lid en wil je o.a. graag persoonlijke berichten met andere leden uitwisselen, zodat je een date kunt maken? Dan vinden wij een premium abonnement bij be2 van 6 maanden de beste keuze.

Datingsite informatie

In deze rubriek beschrijven we van elke datingsite een aantal korte nuttige zaken en feitjes, zoals onder andere over het aantal leden van Be2 en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Aantal leden

Be2 is open over het aantal leden dat ze hebben. Wereldwijd zijn dat er 16 miljoen. Dat zegt nog niets over het aantal in Nederland, daarover geven ze geen informatie. Maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat er zeker geen gebrek is aan leden op deze datingsite die al bestaat sinds 2004.

Verhouding man / vrouw

Op de site valt precies af te lezen hoe de verdeling is tussen mannen en vrouwen.

Deze verhouding is 51% mannen en 49% procent vrouwen. Een veel betere verhouding is niet mogelijk en biedt veel kansen voor beide geslachten.

Betalen

Het aantal verschillende betalingsmogelijkheden op Be2 valt een beetje tegen.
Wij kwamen niet verder dan betalen met de creditcards Mastercard en Visa en daarmee laten ze zonder iDeal naar onze mening toch een deel van de markt onbenut.

Klantenservice / Contact

Je kunt de klantenservice van Be2.nl op de volgende manieren contacteren voor klachten, vragen en support
Email: klantenservice@be2.nl
Adres: Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce
L-1351 Luxemburg
Fax: +31-20-8907910 (Amsterdam)

Keurmerk Veilig Daten

Be2 heeft als International welke in 60 landen actief is, niet de moeite genomen zich in te schrijven bij een lokaal NL keurmerk voor veilig daten. Wij hebben de site bekeken en hebben wel de indruk dat ze zelf veel waarborgen hebben ingebouwd om de gegevens en privacy van klanten te beschermen.

Voordelen Be2

  • Grote datingsite met 16 miljoen leden wereldwijd
  • Bestaat al sinds 2004 en heeft veel expertise
  • Goede verdeling tussen mannen en vrouwen
  • Videobellen mogelijk
  • Makkelijk contact maken via Ijsbrekende vragen

Nadelen / Klachten

  • Slordige (ver)taalfoutjes op de site
  • Aantal functies wat mager, maar wel voldoende

Be2 App voor smartphone en tablet

Be2 heeft al jaren de beschikking over een goed functionerende app voor de mobiele telefoon, zowel voor Android als voor de Iphone. De website biedt echter wel veel meer functionaliteit, dan wat je ter beschikking krijgt op je mobile phone en de website is sneller dan de app op je mobiel. We raden je sowieso altijd aan om je via de website in te schrijven. En al helemaal wanneer je mogelijk later een betaald abonnement afsluit, omdat het stopzetten van je abonnement via de app stores naar onze smaak te vaak voor problemen kan zorgen.

Is Be2 nep?

Alle informatie die in de profielen wordt gezet door premium en gratis leden, wordt handmatig gecontroleerd door de klantenservice. Dit geldt ook voor de foto’s. Het bedrijf heeft in totaal 225 medewerkers in dienst, waarvan een groot deel deze controles dagelijks uitvoert om fake profielen tegen te gaan. Zij verklaren op de website ook, dat Be2 zelf geen profielen aanmaakt om het ledenaantal te verhogen en zij (of derden in hun opdracht) versturen zelf geen berichten vanuit profielen.

Uiteraard kan het net als op elke datingsite voorkomen, dat er een nep profiel wordt aangemaakt door een bezoeker. De website zegt er alles aan te doen eventuele aangemaakte fake profielen zo snel mogelijk te verwijderen. Een speciaal scammerteam houdt zich hier mee bezig. Je kan dit scammer team helpen door de optie “meld deze gebruiker” aan te klikken als je iemand wantrouwt, als een lid zich niet netjes gedraagt of als je een vermoedelijk nep profiel bent tegen gekomen.

Met alle deze maatregelen hebben wij de indruk dat Be2 anno 2020 een betrouwbare datingsite is.

Profiel Be2 uitschrijven en account verwijderen

Mocht je niet tevreden zijn over Be2, of wanneer de website juist heel goed heeft gewerkt voor jou en je jouw nieuwe liefde hebt gevonden, dan kan je je eenvoudig bij Be2 uitschrijven en je account verwijderen.

1. Klik rechts boven op je profielfoto of foto-icoontje;
2. Klik in het onderste menu op “Instellingen”;
3. Scrol op de volgende pagina naar “Profiel wissen/ deactiveren’ *;
4. Geef de reden van uitschrijven en wis daarna je profiel **

* Het kan zijn dan in de eerste dagen na het aanmaken van je account deze functie nog niet beschikbaar is, deze verschijnt dan na een paar dagen.

** Let op verwar je account verwijderen niet met profiel deactiveren. Als je je profiel deactiveert, is je profiel weliswaar onzichtbaar op Be2, maar een eventueel premium abonnement blijft gewoon doorlopen.

Heb je hulp nodig, mail dan naar klantenservice@be2.nl

Datingexpert oordeel / conclusie / samenvatting Be2

Be2 is een grote internationale datingsite met heel veel leden en dat is ook één van de sterkte punten die het aantrekkelijk maakt om lid te worden van deze site. Veel leden betekent immers veel keuze aan dating partners en dat is geen onbelangrijke factor als je een date zoekt.

Wat ons stoort is dat Be2 wat taalfouten op de site heeft staan. Dit heeft uiteraard geen enkele invloed op de kans op succes bij het vinden van een nieuwe partner, maar het komt op ons niet professioneel over. Verder vinden wij dat er datingsites zijn, die meer functionaliteit bieden dan deze site, maar die zijn vaak dan ook duurder en op zich beschikt Be2 over voldoende functies om makkelijk een date te regelen. Met name van de ijsbrekers zijn wij onder de indruk en het levert je direct veel leuke contacten op.

Als datingsite scoort Be2 dan ook een zeer ruime voldoende en het is zeker de moeite waard om daar een gratis profiel aan te maken en indien het bevalt te betalen voor een premium abonnement.

Geef zelf ook jouw ervaring of mening over Be2 aan de onderkant van deze pagina.

Jouw Be2 review en ervaringen

Heb jij zelf ook ervaringen met Be2. Onze bezoekers zouden het bijzonder waarderen als jij jouw beoordeling achterlaat, zodat jij anderen kunt helpen om de beste datingsite te kiezen. Je kan helpen door onderaan de pagina 1 tot 5 sterren uit te delen.

Tevens kan je in je eigen bewoordingen een beoordeling, review, recensie of ervaring over Be2 schrijven. Zo’n review kan uit enkele woorden bestaan maar ook uit een paar pagina’s. Dat bepaal je zelf. Alvast bedankt voor je feedback.

Gratis aanmelden

Klik hieronder op de knop om je direct gratis in te schrijven bij één van de beste datingsites van Nederland.
Wat is jouw ervaring met deze datingsite ?

Klik hieronder op de sterren en bevestig daarna via de knop die verschijnt.

Gemiddele ervaring: 4.7 / 5. Aantal ervaringen: 10

Wees de eerste die een stem uitbrengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *